ÅR Packaging växer genom köp av förpackningsbolag i Nigeria

PUBLICERAD: 4 april 2019
UPPDATERAD: 25 januari

”Ett viktigt första steg för att skapa ett fotavtryck på den afrikanska marknaden”, säger Harald Schulz om förvärvet av Nampak Carton Nigeria. (Bild ÅR Packaging)

Svenska förpackningskoncernen AR Packaging Group AB, med huvudsäte i Lund, har ingått ett slutgiltigt avtal med ett dotterbolag till sydafrikanska Nampak Limited om förvärv av samtliga utestående aktier i Nampak Cartons Nigeria Limited,.

Nampak Cartons Nigeria är ett av de ledande kartongförpackningsbolagen i Nigeria. Företaget producerar högkvalitativa falskartongförpackningar inom tobaks-, livsmedels- och konsumtionssegmenten. Nampak Cartons Nigeria har sin produktionsanläggning i Ibadan, Oyo State och sysselsätter för närvarande cirka 200 anställda. Företaget bildades år 2004 som ett dotterbolag till Nampak Limited, som är en sydafrikansk förpackningskoncern med över 45 anläggningar runt om i världen.

”Med förvärvet av Nampak Cartons Nigeria har vi tagit ett viktigt första steg för att skapa ett fotavtryck på den afrikanska marknaden. Vi är mycket glada över att ha hittat en kompetent partner för våra globala tillväxtambitioner, och vi kommer nu att kunna betjäna vår multinationella kundbas på tre kontinenter”, säger Harald Schulz, VD och koncernchef för ÅR Packaging.

Förvärvet av Nampak Cartons Nigeria Ltd är villkorat av sedvanliga myndighetsgodkännande. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra någon information om köpeskilling eller andra finansiella detaljer.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Oroliga tider skrämmer inte FrontPac

FrontPac räds inte de svåra tiderna. Ett bra bevis är investeringen i en ny offsetpress från KBA.
Jesper och Martin

Grönt ljus för att göra gröna salladsskålar ännu grönare

Picadeli känner att deras salladskoncept blir ännu grönare via appen Bower. Nu finns möjlighet att panta 20 miljoner skålar årligen.
bower_phone

Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

Packnews har bytt kostym efter mer än 15 år som nyhetsförmedlare till förpackningsindustrins värdekedja. Nu blir vi ännu bättre!
Kostym

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah