ÅR Packaging växer genom köp av förpackningsbolag i Nigeria

PUBLICERAD: 4 april 2019
UPPDATERAD: 25 januari

”Ett viktigt första steg för att skapa ett fotavtryck på den afrikanska marknaden”, säger Harald Schulz om förvärvet av Nampak Carton Nigeria. (Bild ÅR Packaging)

Svenska förpackningskoncernen AR Packaging Group AB, med huvudsäte i Lund, har ingått ett slutgiltigt avtal med ett dotterbolag till sydafrikanska Nampak Limited om förvärv av samtliga utestående aktier i Nampak Cartons Nigeria Limited,.

Nampak Cartons Nigeria är ett av de ledande kartongförpackningsbolagen i Nigeria. Företaget producerar högkvalitativa falskartongförpackningar inom tobaks-, livsmedels- och konsumtionssegmenten. Nampak Cartons Nigeria har sin produktionsanläggning i Ibadan, Oyo State och sysselsätter för närvarande cirka 200 anställda. Företaget bildades år 2004 som ett dotterbolag till Nampak Limited, som är en sydafrikansk förpackningskoncern med över 45 anläggningar runt om i världen.

”Med förvärvet av Nampak Cartons Nigeria har vi tagit ett viktigt första steg för att skapa ett fotavtryck på den afrikanska marknaden. Vi är mycket glada över att ha hittat en kompetent partner för våra globala tillväxtambitioner, och vi kommer nu att kunna betjäna vår multinationella kundbas på tre kontinenter”, säger Harald Schulz, VD och koncernchef för ÅR Packaging.

Förvärvet av Nampak Cartons Nigeria Ltd är villkorat av sedvanliga myndighetsgodkännande. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra någon information om köpeskilling eller andra finansiella detaljer.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx