ÅR Packaging Group AB slutför företagsköp i Europa och Afrika

PUBLICERAD: 23 januari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

”Förvärven innebär ett mycket viktigt steg i utvecklingen av ÅR Packaging”, säger Harald Schulz. (Bild ÅR Packaging)

ÅR Packaging Group AB meddelar att man slutfört sina tidigare aviserade förvärv av tyska rlc packaging group och nigerianska Nampak Cartons Nigeria. Förvärvet av rlc packaging innebär också att ÅR Packaging nu är majoritetsägare (60,8 procent) i polska förpackningsföretaget BSC Drukarnia Opakowań S.A.

ÅR Packaging skriver att man genom dessa förvärv fortsätter sin tillväxtutveckling i linje med den strategiska planen att expandera inom utvalda segment och geografiska områden. Förvärven placerar ÅR Packaging på en ledande marknadsposition även inom hälso- och sjukvårds-, farma- och skönhetssegmenten. Förvärvet av den nigerianska verksamheten är ett viktigt första steg för att etablera ett fotavtryck på den afrikanska marknaden och koncernen kan nu betjäna sina multinationella kunder från tre kontinenter.

”Vi är mycket glada över förvärven och välkomnar de nya företagen i vår grupp. Detta är ett mycket viktigt steg i utvecklingen av ÅR Packaging, som nu kommer att omfatta 28 fabriker i tretton länder och 5.500 anställda, säger Harald Schulz, VD och koncernchef för ÅR Packaging.

Alla förvärvade enheter kommer att verka under namnet AR Packaging och integrationen pågår i full gång tillsammans med de mycket erfarna lokala ledningsgrupperna.

Läs mer om de förvärvade företagen HÄR och HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax