ÅR Packaging Group AB slutför företagsköp i Europa och Afrika

PUBLICERAD: 23 januari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

”Förvärven innebär ett mycket viktigt steg i utvecklingen av ÅR Packaging”, säger Harald Schulz. (Bild ÅR Packaging)

ÅR Packaging Group AB meddelar att man slutfört sina tidigare aviserade förvärv av tyska rlc packaging group och nigerianska Nampak Cartons Nigeria. Förvärvet av rlc packaging innebär också att ÅR Packaging nu är majoritetsägare (60,8 procent) i polska förpackningsföretaget BSC Drukarnia Opakowań S.A.

ÅR Packaging skriver att man genom dessa förvärv fortsätter sin tillväxtutveckling i linje med den strategiska planen att expandera inom utvalda segment och geografiska områden. Förvärven placerar ÅR Packaging på en ledande marknadsposition även inom hälso- och sjukvårds-, farma- och skönhetssegmenten. Förvärvet av den nigerianska verksamheten är ett viktigt första steg för att etablera ett fotavtryck på den afrikanska marknaden och koncernen kan nu betjäna sina multinationella kunder från tre kontinenter.

”Vi är mycket glada över förvärven och välkomnar de nya företagen i vår grupp. Detta är ett mycket viktigt steg i utvecklingen av ÅR Packaging, som nu kommer att omfatta 28 fabriker i tretton länder och 5.500 anställda, säger Harald Schulz, VD och koncernchef för ÅR Packaging.

Alla förvärvade enheter kommer att verka under namnet AR Packaging och integrationen pågår i full gång tillsammans med de mycket erfarna lokala ledningsgrupperna.

Läs mer om de förvärvade företagen HÄR och HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x