ÅR Packaging genomför flera förvärv inom hälsa och skönhet

PUBLICERAD: 13 november 2019
UPPDATERAD: 25 januari

”Med förvärven blir vi bland topp tre i Europa inom förpackningar för produkter inom hälsa, skönhet, sjukvård och läkemedel”, säger VD Harald Schulz.( Bild ÅR Packaging)

ÅR Packaging Group AB meddelar att man genomför flera förvärv, som ska stärka bolagets europeiska position inom förpackningar för hälsa och skönhet.
De aviserade förvärven innebär att ÅR Packaging har köpt alla utestående aktier i schweiziska bolaget K + D AG och att man träffat avtal om förvärv av alla utestående aktier i tyska rlc Packaging GmbH. Den sistnämnda affären innebär att ÅR Packagingn indirekt även förvärvar en betydande andel av polska företaget BSC Drukarnia Opakowań SA.

ÅR Packaging skriver i ett pressmeddelande att alla företagen är välrenommerade förpackningstillverkare med betydande marknadsnärvaro på den centrala europeiska marknaden för hälso- och skönhetsprodukter. Förvärven betecknas som ett strategiskt steg, som kommer att ge ÅR Packaging en ledande marknadsposition även inom hälso- och sjukvårds-, farma- och skönhetssegmentet.

”Vi är glada över att välkomna dessa företag, som passar bra för vår grupps tillväxtstrategi. Tillsammans med vår befintliga verksamhet kommer det att positionera ÅR Packaging bland topp tre i Europa inom segmenten hälsa, skönhet, sjukvård och läkemedel”, säger Harald Schulz, VD och koncernchef för ÅR Packaging.

Schweiziska K + D är expert på läkemedels- och kosmetikförpackningar och tillhandahåller GMP-kompatibla, färdiga och förfalskningssäkra kartonglösningar. Företaget, som har cirka 70 anställda, har en marknadsledande position inom tryck på läkemedelsförpackningar.

Tyska rlc Packaging Group, med huvudsäte i Hannover, är en premiumförpackningstillverkare specialiserad på högkvalitativa falskartongförpackningar till skönhets-, farma-, livsmedels- och konfektyrindustrin. Koncernen består av fyra produktionsanläggningar i Tyskland och en i Schweiz. Dessutom har gruppen en betydande andel i BSC Drukarnia Opakowań i Polen med två anläggningar. Totalt har rlc Packaging cirka 1.500 anställda och en stark marknadsposition i Centraleuropa.

Slutförandet av förvärvet av rlc Packaging är föremål för sedvanliga myndighetsgodkännanden. Parterna i förvärvet har kommit överens om att inga finansiella detaljer kommer att offentliggöras.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax