AR Packaging förvärvar tyskt bolag inom farmaförpackningar

PUBLICERAD: 2 november 2020
UPPDATERAD: 25 januari

”Förvärvet av Kroha bekräftar vår ambition att fortsätta tillväxten både organiskt och genom ytterligare förvärv”, säger Harald Schulz. (Bild AR Packaging)
|Krohas tillverkningsenhet i Miesbach (t.v.) ligger i tyska Bayern, söder om München, och har 130 anställda, medan fabriken i Barleben ligger vid Magdeburg, mellan Hannover och Berlin (t.h.) och har 120 anställda. (Bilder Kroha)

Svenska förpackningskoncernen AR Packaging, med huvudsäte i Lund, förvärvar tyska företaget Kroha GmbH, som är specialiserade på falskartongförpackningar till farmaområdet. Köpet innebär att AR Packaging stärker sin ledande position inom hälso- och sjukvårdsförpackningar.

Förvärvet av Kroha GmbH är en fortsättning på den strategi att växa inom hälso- och sjukvårdssektorn, som AR Packaging påbörjat med de tidigare förvärven av K + D AG, rlc packaging Group och BSC Drukarnia under 2019 och början av 2020.

Krohas tillverkningsenhet i Miesbach (t.v.) ligger i tyska Bayern, söder om München, och har 130 anställda, medan fabriken i Barleben (t.h.) ligger vid Magdeburg, mellan Hannover och Berlin och har 120 anställda. (Bilder Kroha)

Kroha GmbH är ett familjeägt företag, som har fokus på tillverkning av läkemedelsförpackningar av falskartong samt bipacksedlar. Kroha har 250 anställda i sina fabriker i Miesbach och Barleben i Tyskland

”Jag är mycket glad över att se AR Packaging som den valda partnern för Kroha. Ägaren Franz Kroha har utvecklat företaget till en välkänd leverantör till vårdkunder med höga krav. Förvärvet bekräftar vår ambition att fortsätta tillväxten av AR Packagings kärnsegment, både organiskt och genom ytterligare förvärv”, säger Harald Schulz, VD och koncernchef för AR Packaging.

Förvärvet av Kroha väntas vara genomfört innan utgången av år 2020, under förutsättning att det godkänns av berörda myndigheter. Parterna har inte offentliggjort de ekonomiska villkoren för affären.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x