Å&R i allians kring säkra barriärer till förpackningar

PUBLICERAD: 9 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Lundföretaget Gasporox är bland annat specialiseradepå laserbaserade testinstrument för att upptäcka gasläckage i förpackningar. (Bild Gasporox)|”Vi är mycket glada över att Gasporox vill ingå i en samarbetsallians med Å&R Carton”

Å&R Carton, som ingår i ÅR Packaging Group, bildar en strategisk allians inom barriärteknik för förpackningar tillsammans med laserteknikföretaget Gasporox och norska gassensorutvecklaren Norsk Elektro Optikk (NEO).
Syftet med alliansen är att utveckla testmetoder och utrustning för att uppnå icke-läckande lösningar för barriärmaterial och förpackningsförseglingar inom laminerade kartongförpackningar.
För att göra arbetet inom alliansen så effektivt som möjligt kommer Gasporox att flytta sina lokaler och installera nya utvecklingslaboratorier i omedelbar närhet till Å&R Cartons teknologiska center i Lund.

”Vi är mycket glada över att Gasporox väljer att utveckla inspektionssystem för säkra barriärförsedda förpackningar tillsammans med oss”, säger Per Nyström, som är chef för divisionen Barrier Packaging inom Å&R Packaging.

I alliansen ingår alltså även Norsk Elektro Optikk, som är ett norskt forskningsföretag inom elektrooptik och som varit en föregångare när det gäller utveckling av gassensorer baserade på spektroskopiska tekniker. NEO har etablerat sig som världsledande tillverkare av laserbaserade gasanalysutrustningar och deras instrument finns i bruk i mer än 40 länder i Europa, Amerika, Asien och Australien.

”Genom alliansen med Å&R Carton och Gasporox går NEO in i ett nytt spännande tillämpningsområde för sina unika gassensorer”, säger Peter Kaspersen, som är senior forskare hos NEO och dessutom styrelseordförande i Gasporox.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax