Å&R i allians kring säkra barriärer till förpackningar

PUBLICERAD: 9 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Lundföretaget Gasporox är bland annat specialiseradepå laserbaserade testinstrument för att upptäcka gasläckage i förpackningar. (Bild Gasporox)|”Vi är mycket glada över att Gasporox vill ingå i en samarbetsallians med Å&R Carton”

Å&R Carton, som ingår i ÅR Packaging Group, bildar en strategisk allians inom barriärteknik för förpackningar tillsammans med laserteknikföretaget Gasporox och norska gassensorutvecklaren Norsk Elektro Optikk (NEO).
Syftet med alliansen är att utveckla testmetoder och utrustning för att uppnå icke-läckande lösningar för barriärmaterial och förpackningsförseglingar inom laminerade kartongförpackningar.
För att göra arbetet inom alliansen så effektivt som möjligt kommer Gasporox att flytta sina lokaler och installera nya utvecklingslaboratorier i omedelbar närhet till Å&R Cartons teknologiska center i Lund.

”Vi är mycket glada över att Gasporox väljer att utveckla inspektionssystem för säkra barriärförsedda förpackningar tillsammans med oss”, säger Per Nyström, som är chef för divisionen Barrier Packaging inom Å&R Packaging.

I alliansen ingår alltså även Norsk Elektro Optikk, som är ett norskt forskningsföretag inom elektrooptik och som varit en föregångare när det gäller utveckling av gassensorer baserade på spektroskopiska tekniker. NEO har etablerat sig som världsledande tillverkare av laserbaserade gasanalysutrustningar och deras instrument finns i bruk i mer än 40 länder i Europa, Amerika, Asien och Australien.

”Genom alliansen med Å&R Carton och Gasporox går NEO in i ett nytt spännande tillämpningsområde för sina unika gassensorer”, säger Peter Kaspersen, som är senior forskare hos NEO och dessutom styrelseordförande i Gasporox.

 

 

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost