Å&R i allians kring säkra barriärer till förpackningar

PUBLICERAD: 9 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Lundföretaget Gasporox är bland annat specialiseradepå laserbaserade testinstrument för att upptäcka gasläckage i förpackningar. (Bild Gasporox)|”Vi är mycket glada över att Gasporox vill ingå i en samarbetsallians med Å&R Carton”

Å&R Carton, som ingår i ÅR Packaging Group, bildar en strategisk allians inom barriärteknik för förpackningar tillsammans med laserteknikföretaget Gasporox och norska gassensorutvecklaren Norsk Elektro Optikk (NEO).
Syftet med alliansen är att utveckla testmetoder och utrustning för att uppnå icke-läckande lösningar för barriärmaterial och förpackningsförseglingar inom laminerade kartongförpackningar.
För att göra arbetet inom alliansen så effektivt som möjligt kommer Gasporox att flytta sina lokaler och installera nya utvecklingslaboratorier i omedelbar närhet till Å&R Cartons teknologiska center i Lund.

”Vi är mycket glada över att Gasporox väljer att utveckla inspektionssystem för säkra barriärförsedda förpackningar tillsammans med oss”, säger Per Nyström, som är chef för divisionen Barrier Packaging inom Å&R Packaging.

I alliansen ingår alltså även Norsk Elektro Optikk, som är ett norskt forskningsföretag inom elektrooptik och som varit en föregångare när det gäller utveckling av gassensorer baserade på spektroskopiska tekniker. NEO har etablerat sig som världsledande tillverkare av laserbaserade gasanalysutrustningar och deras instrument finns i bruk i mer än 40 länder i Europa, Amerika, Asien och Australien.

”Genom alliansen med Å&R Carton och Gasporox går NEO in i ett nytt spännande tillämpningsområde för sina unika gassensorer”, säger Peter Kaspersen, som är senior forskare hos NEO och dessutom styrelseordförande i Gasporox.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x