Å&R Carton i partneravtal med pakistanskt förpackningsbolag

PUBLICERAD: 1 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Ett partneravtal i linje med vår globala strategi”|säger ÅR Packagings Harald Schulz.

Lundabaserade förpackningstillverkaren Å&R Carton AB, som ingår i koncernen ÅR Packaging Group, har tecknat ett strategiskt partneravtal med det pakistanska företaget Packages Limited i Lahore. Syftet med avtalet är att upprätta ett samarbete inom produktion, inköp, förssäljning och marknadsföring i Pakistan av  rena kartong- eller kartongbaserade förpackningar.

”Avtalet är i linje med vår strategi att expandera vår närvaro utanför Europa och samarbetet med Packages Limited kommer ytterligare att stärka vår plattform och gynna vår globala kundbas. Vi var en av grundarna av Packages Limited i Pakistan, när bolaget bildades 1956, och nu är vi mycket glada över att åter få samarbeta med ett så etablerat företag”, säger ÅR Packagings VD och koncernchef Harald Schulz i en kommentar.

”Jag är mycket glad över att kunna presentera detta partnerskapsavtal med ÅR Packaging, som hjälpte till att en gång starta Packages Limited. Samarbetet med ÅR Packaging kommer att ytterligare stärka vår inhemska marknadsposition och samtidigt ge oss tillträde till de internationella marknaderna”, säger Packages Limiteds VD Syed Hyder.

ÅR Packaging poängterar att partneravtalet med Packages Limited inte är ett joint venture-avtal eller ett motsvarande delägaravtal.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning