Antalis och Intermail samarbetar kring kuvert och förpackningar

PUBLICERAD: 14 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Antalis Madeleine Eklund och Intermails Thomas Axelsson bekräftar samarbetet.

Finpappers- och emballagegrossisten Antalis byter leverantör från Bong till Intermail, och därmed sortiment inom produktgruppen kuvert. Samtidigt inleder Antalis och Intermail ett samarbete baserat på Antalis breda sortiment av förpackningsprodukter. 
Inom produktgruppen kuvert innebär förändringen att Antalis affärskuvertserie byts ut från Mailman till svensktillverkade Opus. Antalis breddar samtidigt sitt sortiment av affärskuvert vid övergången och erbjuder ett skandinaviskt kuvertsortiment.

Intermail är en danskägd kuvertproducent, som finns i alla nordiska länder. All kuverttillverkning sker i småländska Oskarshamn. Tilltryck på kuvert produceras, förutom i Oskarshamn, även i Köpenhamn, Oslo och Åbo. Företaget har totalt 235 anställda med kontor och lager i samtliga nordiska länder.

”Leverantörsbytet är ett strategiskt och naturligt steg i att kunna erbjuda våra kunder svensktillverkade kuvert av högsta kvalitet. Utöver området kuvert fördjupas även samarbetet inom förpackningsemballage, där Antalis är Europas största distributör. Intermail har tidigare saknat ett produktsortiment inom emballageområdet och kommer nu att kunna erbjuda sina kunder ett brett sortiment av nya produkter”, säger Madeleine Eklund, skandinavisk produktchef på Antalis.

”Vi är glada över samarbetet med Antalis, som innebär att vi kommer att komplettera vårt kuverterbjudande till våra befintliga kunder med emballage och förpackningsprodukter. Detta är ett starkt växande produktområde, där Antalis erbjuder ett brett sortiment. Samarbetet kommer att gagna oss båda i tider där förpackningslösningar för primär e-handeln växer lavinartat”, säger Thomas Axelsson, Intermails VD i Sverige.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x