Annica Bresky lämnar Iggesund och blir ny chef hos Stora Enso

PUBLICERAD: 31 oktober 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Annica Bresky lämnar sin VD-post i Iggesund Paperboard AB med omedelbar verkan och blir i stället ny VD för Stora Ensos division Consumer Board.

Stora Enso har utsett kartongtillverkaren Iggesund Paperboards VD Annica Bresky till ny VD för divisionen Consumer Board samt medlem i Stora Ensos koncernledning. Enligt ett pressmeddelande från Stora Enso tillträder hon sin nya tjänst senast den 1 maj 2017.
Enligt ett meddelande från Holmen-gruppen, där Iggesund Paperboard ingår, lämnar Annica Bresky sin VD-post i Iggesund Paperboard med omedelbar verkan.

Annica Bresky har tidigare arbetat som brukschef på BillerudKorsnäs AB. Hon har också arbetat på Stora Ensos bruk i Kvarnsveden mellan 2001 – 2010 i ingenjörs- och chefspositioner.

I sin nya tjänst som Executive Vice President för divisionen Consumer Board kommer Annica Bresky att vara stationerad i Stockholm.

Stora Ensos tidigare chef för divisionen Consumer Board, Jari Latvanen, har tillträtt som VD på HKScan och tills Annica Bresky tillträder kommer  Stora Ensos VD Karl-Henrik Sundström att vara chef för Consumer Board.

”Annica Bresky matchar perfekt våra möjligheter i divisionen Consumer Board. Hennes erfarenhet av produktion och ledarskap är en solid bakgrund för att föra ett av våra tillväxtområden in i framtiden. Annica har tidigare arbetat många år på Stora Enso, så jag ser fram emot att välkomna henne tillbaka”, säger Karl-Henrik Sundström.

Holmen-gruppen skriver i sitt pressmeddelande att Annica Bresky, som fram till nu varit affärsområdeschef för Iggesund Paperboard, lämnar sin befattning med omedelbar verkan. Rekryteringen av ny affärsområdeschef för Iggesund Paperboard kommer att inledas och tills vidare fungerar Holmens VD och koncernchef Henrik Sjölund som chef för affärsområdet.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning