Alkoholbefriat ekologiskt vin lanseras i slimmade aluburkar

PUBLICERAD: 3 september 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Oddbird lanserar ett alkoholbefriat franskt vitt vin, som tappas på slimmade aluminiumburkar. (Bild Oddbird)|Oddbird International är grundat av Moa Gürbüzer, som har en vision att förändra samhällets alkoholnormer. (Bild Oddbird)

Svenska vinleverantören Oddbird, med säte i Göteborg, lanserar nu ett alkoholbefriat ekologiskt mousserande franskt vin, som tappas på slimmade aluminiumburkar med volymen 25 centiliter.

Oddbird skriver i ett pressmeddelande att den klimatsmarta och återvinningsbara ”slim can”-förpackningen gör det ännu enklare att välja bort alkoholen oavsett tid, plats och tillfälle.

Oddbird International är grundat av Moa Gürbüzer. (Bild Oddbird)

”En returbar slim can har i snitt tre gånger lägre koldioxidutsläpp per liter jämfört med en traditionell glasflaska. Detta är ett viktigt steg för oss till att inte bara skapa produkter som är socialt hållbara utan också miljömässigt hållbara”, säger Moa Gürbüzer, som är grundare av Oddbird.

Enligt pressmeddelandet består det nya vita vinet – Oddbird Organic Blanc de Blancs – av 100 procent ekologisk Chardonnay, som odlats i Languedoc-Roussillon i Frankrike och som sedan varsamt befriats från alkohol med en patenterad metod, som bevarar vinets ursprungliga karaktär. Vinet betecknas som friskt och fruktigt och sägs passa bäst som sällskapsdryck eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.

————————————————————-
Oddbird International AB grundades 2013 av Moa Gürbüzer, som med 20 års erfarenhet som socionom och familjeterapeut med fokus på alkoholrelaterade problem har en vision om att förändra samhällets alkoholnormer.
Idag har Oddbird vuxit till Sveriges största producent av alkoholbefriade hantverksdrycker från bland annat de främsta vingårdarna i Frankrike och Italien. Vinerna lagras traditionsenligt i upp till 12 månader, innan de befrias från alkohol med en patenterad metod.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x