Alkoholbefriat ekologiskt vin lanseras i slimmade aluburkar

PUBLICERAD: 3 september 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Oddbird lanserar ett alkoholbefriat franskt vitt vin, som tappas på slimmade aluminiumburkar. (Bild Oddbird)|Oddbird International är grundat av Moa Gürbüzer, som har en vision att förändra samhällets alkoholnormer. (Bild Oddbird)

Svenska vinleverantören Oddbird, med säte i Göteborg, lanserar nu ett alkoholbefriat ekologiskt mousserande franskt vin, som tappas på slimmade aluminiumburkar med volymen 25 centiliter.

Oddbird skriver i ett pressmeddelande att den klimatsmarta och återvinningsbara ”slim can”-förpackningen gör det ännu enklare att välja bort alkoholen oavsett tid, plats och tillfälle.

Oddbird International är grundat av Moa Gürbüzer. (Bild Oddbird)

”En returbar slim can har i snitt tre gånger lägre koldioxidutsläpp per liter jämfört med en traditionell glasflaska. Detta är ett viktigt steg för oss till att inte bara skapa produkter som är socialt hållbara utan också miljömässigt hållbara”, säger Moa Gürbüzer, som är grundare av Oddbird.

Enligt pressmeddelandet består det nya vita vinet – Oddbird Organic Blanc de Blancs – av 100 procent ekologisk Chardonnay, som odlats i Languedoc-Roussillon i Frankrike och som sedan varsamt befriats från alkohol med en patenterad metod, som bevarar vinets ursprungliga karaktär. Vinet betecknas som friskt och fruktigt och sägs passa bäst som sällskapsdryck eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.

————————————————————-
Oddbird International AB grundades 2013 av Moa Gürbüzer, som med 20 års erfarenhet som socionom och familjeterapeut med fokus på alkoholrelaterade problem har en vision om att förändra samhällets alkoholnormer.
Idag har Oddbird vuxit till Sveriges största producent av alkoholbefriade hantverksdrycker från bland annat de främsta vingårdarna i Frankrike och Italien. Vinerna lagras traditionsenligt i upp till 12 månader, innan de befrias från alkohol med en patenterad metod.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy