Ägarförändring i Eson Pac: IKEA blir minoritetsägare

PUBLICERAD: 17 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Inom Eson Pac är vi alla mycket glada för våra nya delägare!”

Sedan Eson Pac i september 2011 köpte upp Strålfors Identification Solutions och bildade Eson Pac Group, har Strålfors, som är ägt av Postnord, legat kvar med en minoritetsägarandel i Eson Pac Group.
Ambitionen har varit att finna nya ägare till denna andel, vilket nu blir verklighet genom att IKEA-bolaget Inter IKEA Investments AB övertar Strålfors/Postnords aktieandel och kommer in som nya delägare från och med den 31 augusti i år.

”Inom Eson Pac är vi alla – ledning, övriga ägare och medarbetare – mycket glada för våra nya delägare! De kommer att kunna stödja oss i att förverkliga vår tillväxtplan och strategi att blir en ledande partner för kompletta förpackningslösningar i Europa. Inter IKEA Investment tillför förutom stor kompetens även möjligheter för oss att göra de extra satsningar vi vill göra, för att snabbare kunna uppnå våra mål,” säger Michael Bolin, CEO för Eson Pac AB.

Inter IKEA Investments AB:s affärskoncept är att investera i icke börsnoterade företag, där de som aktiv ägare vill frigöra den potential som finns i företagen. 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx