Absolut Uncover-variant med gnistrande CCL-sleeve

PUBLICERAD: 17 december 2017
UPPDATERAD: 25 januari

I en av de två varianterna av specialutgåvan Absolut Uncover är den ikoniska Absolut-flaskan inklädd i en heltäckande metallgnistrande sleeve från CCL Label.

Absolut Uncover – årets specialutgåva av Absolut Vodka, som vi tidigare skrivit om (läs HÄR) – finns också i en variant där flaskan är inklädd med en specialutvecklad sleeve från etikettspecialisten CCL.

Liksom den tygfodralsförsedda Absolut Uncover-flaskan gnistrar och glimmar även den sleeve-försedda flaskan i metalliskt blått och silver.  Den heltäckande sleeven är så tättslutande till flaskan, att det är svårt att se att det egentligen är en”etikett”. Det är först när sleeven öppnas med hjälp av ett antal perforeringar, som den underliggande silvergnistrande flaskan avslöjas.

Sleeve-leverantören CCL Label arbetade nära Absolut och dess designerteam, för att få den maximala och önskade effekten av sleeven. Bland annat användes en speciell högkrympande PET-film och för att garantera enkel applicering och perfekt passform utformade CCL unikt formade perforeringar för var och en av de tre aktuella flaskstorlekarna. 

CCL:s shrink sleeves verksamhet i Norge, Finland och Sverige representeras av Metoden Agenturer AB i Malmö.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x