Absolut Uncover-variant med gnistrande CCL-sleeve

PUBLICERAD: 17 december 2017
UPPDATERAD: 25 januari

I en av de två varianterna av specialutgåvan Absolut Uncover är den ikoniska Absolut-flaskan inklädd i en heltäckande metallgnistrande sleeve från CCL Label.

Absolut Uncover – årets specialutgåva av Absolut Vodka, som vi tidigare skrivit om (läs HÄR) – finns också i en variant där flaskan är inklädd med en specialutvecklad sleeve från etikettspecialisten CCL.

Liksom den tygfodralsförsedda Absolut Uncover-flaskan gnistrar och glimmar även den sleeve-försedda flaskan i metalliskt blått och silver.  Den heltäckande sleeven är så tättslutande till flaskan, att det är svårt att se att det egentligen är en”etikett”. Det är först när sleeven öppnas med hjälp av ett antal perforeringar, som den underliggande silvergnistrande flaskan avslöjas.

Sleeve-leverantören CCL Label arbetade nära Absolut och dess designerteam, för att få den maximala och önskade effekten av sleeven. Bland annat användes en speciell högkrympande PET-film och för att garantera enkel applicering och perfekt passform utformade CCL unikt formade perforeringar för var och en av de tre aktuella flaskstorlekarna. 

CCL:s shrink sleeves verksamhet i Norge, Finland och Sverige representeras av Metoden Agenturer AB i Malmö.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning