ABB ska leverera 2.000 robotar till förpackningsföretag i USA

PUBLICERAD: 10 december 2021
UPPDATERAD: 25 januari

I varje MFC-cell finns två stycken IRB 6700-robotar från ABB Robotics som används vid tillverkningen av Zumes fiberbaserade förpackningar. (Bild ABB Robotics)|Sami Atiya är chef för ABB Robotics & Discrete Automation. (Bild ABB)

ABB Robotics har tecknat avtal om leverans av upp till 2.000 robotar till Kalifornien-baserade företaget Zume, som är en global tillverkare av komposterbara förpackningar.

Avtalet, vars ekonomiska villkor inte har offentliggjorts, innebär att ABB Robotics under de kommande fem åren ska installera och integrera cirka 1.000 MFC-tillverkningsceller för formad fiber (Molded Fiber Cells) i Zumes anläggningar runt om i världen. Varje MFC-cell är försedd med två stycken IRB 6700-robotar från ABB Robotics.

Zume har utvecklat och patenterat en innovativ tillverkningsprocess för att tillverka komposterbara förpackningar för allt från livsmedel till kosmetika och konsumentvaror. Zumes förpackningsmaterial är tillverkat av hållbart odlade växtmaterial, som utgör rester från jordbruksproduktion, inklusive bambu, vete och halm. Förpackningarna formges av detta växtmaterial i Zumes celler för formad fiber och varje cell bearbetar upp till två ton jordbruksmaterial per dag och tillverkar 80.000 hållbara förpackningar.

Sami Atiya är chef för ABB Robotics & Discrete Automation. (Bild ABB)

Tillsammans med ABB förväntas Zume utrusta sina fabriker med upp till 100 robotceller per anläggning. Varje anläggning får möjlighet att bearbeta 71.000 ton jordbruksmaterial per år och kan potentiellt tillverka upp till två miljarder förpackningar varje år.

”Automatisering av produktionen av Zumes hållbara förpackningar med hjälp av ABB:s robotar gör detta till ett praktiskt och ekonomiskt alternativ till engångsplast. Med Zume har vi potential att få bort miljarder plastförpackningar från den globala marknaden”, säger Sami Atiya, chef för ABB Robotics & Discrete Automation.

Initialt har ABB Robotics och Zume inlett ett pilotprojekt hos Satia Industries Limited, som är en av Indiens största trä- och jordbruksbaserade papperstillverkare. Projektet ska ta fram en anläggning med tio stycken MFC-tillverkningsceller, vilka ska bearbeta 200 ton vetehalm per dag och tillverka 100 procent komposterbara förpackningar för en rad olika industrier.

———————————————————-

ABB Robotics & Discrete Automation tillhandahåller innovativa lösningar för en mängd olika branscher, från bilindustrin till elektronik och logistik. Divisionen är en av världens ledande leverantörer av robotteknik och maskinautomatisering och har levererat fler än 500.000 robotlösningar. ABB Robotics & Discrete Automation har fler än 11.000 medarbetare på över 100 platser i mer än 53 länder.

Zume grundades år 2015 och har sitt huvudkontor i Camarillo i Kalifornien. Zumes mål är att aktivt minska världens plastavfall med ekonomiskt gångbara substitut till plastförpackningar. Zume har utvecklat ett avancerat tillverkningssystem för formad fiber och erbjuder ett växande sortiment av hållbart tillverkade förpackningslösningar och tjänster inom kategorierna livsmedel, drycker, hälsovård och konsumentförpackade varor.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx