ABB Robotics breddar utbudet inom ”pick-and-place”-robotar

PUBLICERAD: 5 oktober 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Med förvärvet av Codian Robotics breddar ABB sitt utbud av deltarobotar för ”pick-and-place”-applikationer. (Bild ABB)

ABB och affärsområdet ABB Robotics & Discrete Automation har förvärvat nederländska Codian Robotics B.V. och breddar därmed sitt utbud av deltarobotar för precisionskrävande och hygienkänsliga ”pick-and-place”-applikationer, främst inom livsmedel och läkemedel.

ABB skriver i ett pressmeddelande att med transaktionen påskyndar företaget sitt engagemang inom det växande området deltarobotar och i framtiden kommer man att kunna erbjuda sina kunder ett bredare utbud av deltarobotar och integrerade lösningar. Förvärvet bidrar också till ABB:s maskincentrerade robotikstrategi som integrerar maskinautomation och robotkontroll i en och samma plattform.

”Förvärvet understryker vårt fokus på banbrytande teknologi, som hjälper våra kunder att fullt ut realisera potentialen med automation och öka deras flexibilitet i ett snabbt föränderligt affärslandskap. Codian Robotics teknologi och industriella expertis är ett perfekt komplement till de lösningar, som vi erbjuder livsmedels- och läkemedelsindustrin och för servicerobotar och logistik. Den stödjer också ABB:s maskincentrerade robotar”, säger Sami Atiya, affärsområdeschef, ABB Robotics & Discrete Automation.

Codian Robotics, som ligger i Ede, Nederländerna, har 20 medarbetare globalt. Bolaget kommer att fortsätta bistå sina kunder direkt. Förvärvet signerades och genomfördes den 1 oktober 2020 och bägge parter har kommit överens om att inte offentliggöra några detaljer kring köpeskillingen.

”Genom åren har vi utvecklat en omfattande produktportfölj. ABB:s globala närvaro och industriella expertis kommer att hjälpa oss att göra våra produkter tillgängliga globalt. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans för att skriva nästa kapitel i vår framgångssaga”, säger Freek Hartman, grundare av Codian Robotics.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning