ABB Robotics breddar utbudet inom ”pick-and-place”-robotar

PUBLICERAD: 5 oktober 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Med förvärvet av Codian Robotics breddar ABB sitt utbud av deltarobotar för ”pick-and-place”-applikationer. (Bild ABB)

ABB och affärsområdet ABB Robotics & Discrete Automation har förvärvat nederländska Codian Robotics B.V. och breddar därmed sitt utbud av deltarobotar för precisionskrävande och hygienkänsliga ”pick-and-place”-applikationer, främst inom livsmedel och läkemedel.

ABB skriver i ett pressmeddelande att med transaktionen påskyndar företaget sitt engagemang inom det växande området deltarobotar och i framtiden kommer man att kunna erbjuda sina kunder ett bredare utbud av deltarobotar och integrerade lösningar. Förvärvet bidrar också till ABB:s maskincentrerade robotikstrategi som integrerar maskinautomation och robotkontroll i en och samma plattform.

”Förvärvet understryker vårt fokus på banbrytande teknologi, som hjälper våra kunder att fullt ut realisera potentialen med automation och öka deras flexibilitet i ett snabbt föränderligt affärslandskap. Codian Robotics teknologi och industriella expertis är ett perfekt komplement till de lösningar, som vi erbjuder livsmedels- och läkemedelsindustrin och för servicerobotar och logistik. Den stödjer också ABB:s maskincentrerade robotar”, säger Sami Atiya, affärsområdeschef, ABB Robotics & Discrete Automation.

Codian Robotics, som ligger i Ede, Nederländerna, har 20 medarbetare globalt. Bolaget kommer att fortsätta bistå sina kunder direkt. Förvärvet signerades och genomfördes den 1 oktober 2020 och bägge parter har kommit överens om att inte offentliggöra några detaljer kring köpeskillingen.

”Genom åren har vi utvecklat en omfattande produktportfölj. ABB:s globala närvaro och industriella expertis kommer att hjälpa oss att göra våra produkter tillgängliga globalt. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans för att skriva nästa kapitel i vår framgångssaga”, säger Freek Hartman, grundare av Codian Robotics.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x