300 entreprenörer på plats när Fors underhållsstoppar

PUBLICERAD: 1 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Kartongbruket Fors utanför Avesta stoppas för underhåll, etc. i nästa vecka. 1.350 arbeten ska utföras av entreprenörer och medarbetare.
|”Nu utrustning i massafabriken blir den största installationen”, säger Richard Morén.

När Stora Ensos kartongbruk Fors, utanför Avesta i Dalarna, stoppas för underhåll, rengöring och installationer i nästa vecka, ska brukets egna medarbetare plus 300 entreprenörer utföra 1.350 arbeten på en dryg vecka

”Den största installationen sker i vår massafabrik, där vi får ny utrustning, som gör att vi kan tillverka en fluffigare massa. Detta leder till att vi kan reducera mängden fibrer, men ändå producera en styv kartong av hög kvalitet med en jämn och fin yta. Det blir en mer resurseffektiv tillverkning av vår kartong”, säger Richard Morén, investeringschef på Fors bruk. 

Under underhållsstoppet kommer även arbete påbörjas för installation av ett nytt kyltorn med högre kapacitet. Det kommer att ytterligare minska verksamhetens miljöpåverkan.  

Det är många personer på plats och det pågår mycket arbeten samtidigt under en intensiv vecka på bruket. 

”Vårt absolut viktigaste uppdrag är att det blir ett säkert stopp för alla som är på plats och utför arbeten”, säger Richard Morén.

Uppstart av produktionen är planerad till helgen vecka 45.

Fors Bruk är en världsledande tillverkare av förpackningskartong för livsmedel och läkemedel och grafisk kartong för bokomslag och vykort samt cigarettkartong. Det finns 530 medarbetare på bruket och produktionskapaciteten är 410.000 ton kartong om året.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432