300 entreprenörer på plats när Fors underhållsstoppar

PUBLICERAD: 1 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Kartongbruket Fors utanför Avesta stoppas för underhåll, etc. i nästa vecka. 1.350 arbeten ska utföras av entreprenörer och medarbetare.
|”Nu utrustning i massafabriken blir den största installationen”, säger Richard Morén.

När Stora Ensos kartongbruk Fors, utanför Avesta i Dalarna, stoppas för underhåll, rengöring och installationer i nästa vecka, ska brukets egna medarbetare plus 300 entreprenörer utföra 1.350 arbeten på en dryg vecka

”Den största installationen sker i vår massafabrik, där vi får ny utrustning, som gör att vi kan tillverka en fluffigare massa. Detta leder till att vi kan reducera mängden fibrer, men ändå producera en styv kartong av hög kvalitet med en jämn och fin yta. Det blir en mer resurseffektiv tillverkning av vår kartong”, säger Richard Morén, investeringschef på Fors bruk. 

Under underhållsstoppet kommer även arbete påbörjas för installation av ett nytt kyltorn med högre kapacitet. Det kommer att ytterligare minska verksamhetens miljöpåverkan.  

Det är många personer på plats och det pågår mycket arbeten samtidigt under en intensiv vecka på bruket. 

”Vårt absolut viktigaste uppdrag är att det blir ett säkert stopp för alla som är på plats och utför arbeten”, säger Richard Morén.

Uppstart av produktionen är planerad till helgen vecka 45.

Fors Bruk är en världsledande tillverkare av förpackningskartong för livsmedel och läkemedel och grafisk kartong för bokomslag och vykort samt cigarettkartong. Det finns 530 medarbetare på bruket och produktionskapaciteten är 410.000 ton kartong om året.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Majoritet av konsumenter prioriterar inte återanvändbara förpackningar

Det globala konsultföretaget PA Consulting (PA), med basen i Storbritannien, genomförde nyligen en enkät bland fyratusen konsumenter i Storbritannien och USA. Den avslöjade nya insikter om konsumenternas attityder till förpackningar i snabbrestaurangsbranschen.
Reusable cup