Zoégas minskar utsläppen av koldioxid med ny krympfilm

PUBLICERAD: 23 oktober 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Genom att byta ut krympfilmen, som håller samman kaffepaketen under transport, har Zoégas reducerat sina utsläpp av koldioxid med närmare 33 ton.

Sedan 2015 har Zoégas kafferosteri i Helsingborg bytt ut krympfilmen, som används för att hålla kaffepaketen på plats under transport, till en tunnare plastfilm av minst 51 procent återvunnen plast. Det har inneburit att koldioxidutsläppen har reducerats med 32.989 kilo. 

”När plast ingår i ett företags verksamhet, bör vetskapen om plast och dess delvis negativa påverkan på miljön också finnas med i beräkningen. Resultatet av den nya plasten känns oerhört bra. Dock slutar vi inte där, det kontinuerliga arbetet för oss på Zoégas fortsätter. Det läggs mycket resurser på att göra våra produkter och processer ännu bättre ur miljösynpunkt”, säger Dan Fredriksson, förpackningsansvarig Zoégas. 

Att byta ut krympfilmen är en relativt liten åtgärd, som ger en stor förbättring för miljön, skriver Zoégas i ett pressmeddelande: Reduceringen av koldioxid motsvarar den mängd som förbrukningen av 13.610 liter bränsle utsöndrar, återvinning av 65.788 Iphones eller den mängd koldioxid ett kylskåp utsöndrar i 10.814 år. 

Utbytet av krympfilmen är ett av initiativen för att nå Zoégas/Nestlés globala miljömål på att reducera koldioxidutsläppet med 35 procent före år 2020. 
 

Text: Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax