Ytterligare en chefsutnämning inom växande Emballator Group

PUBLICERAD: 11 oktober 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Christian Höglund blir ny VD för Emballator Metal Group. Han tillträder i början av nästa år. (Bildkälla: GnosjoRegion.se)|Anders Davidsson är VD i ägarbolaget Herenco Holding och styrelseordförande i Emballator Group. Han är också för tillfället tillförordnad VD för Emballator Group. (Bild Herenco)

Chefsutnämningarna duggar tätt inom växande Emballator-koncernen dessa dagar. Senast i raden är Christian Höglund som blir ny verkställande direktör för Emballator Metal Group.

Christian Höglund har bred bakgrund och erfarenhet från olika branscher. Under sin karriär har han haft chefsposter som VD på Laserkraft i Bredaryd, Supply Chain Director på Troax och COO på Mont Blanc. Senast kommer han från rollen som anläggningschef på Autoliv i Vårgårda.

Med start under början av 2023 ska Christian Höglund leda Emballators affärsområde Metal Group och enheterna i Sverige och Finland. Hans uppdrag blir att med kunden, hållbarhet och innovation i fokus ta affärsområdet till nästa nivå.

Anders Davidsson är VD i ägarbolaget Herenco Holding och styrelseordförande i Emballator Group. Han är också för tillfället tillförordnad VD för Emballator Group. (Bild Herenco)

”Christian är en resultatorienterad VD med högt personligt driv, samtidigt är han en uppskattad ledare med starkt fokus på samarbete och personlig utveckling. Han är ett väldigt starkt tillskott till Emballator och jag är övertygad om att han är rätt ledare för att ta Emballator Metal Group till nästa nivå”, säger Anders Davidsson, tillförordnad VD Emballator, styrelseordförande i Emballator och VD i Emballators ägare Herenco Holding.

Christian Höglund kommer att vara placerad i Ulricehamn och rapportera till Emballators nya koncernchef Kent Viitanen.

”Jag är otroligt taggad på att bli en del av Emballator och att leda Metal Group vidare. Med min bakgrund och erfarenhet från att leda multinationella organisationer och arbeta med stora B2B-kunder hoppas jag att vi kommer kunna växa Emballator Metal Group”, säger Christian Höglund.

Den senaste tiden har flera nya högre chefer tillkommit inom Emballator-koncernen, som har en uttalat mål att växa och bli en betydligt större och mer internationell förpackningskoncern. Ny VD och chef för hela koncernen är till exempel Kent Viitanen (läs HÄR) och till ny marknads- och säljdirektör på koncernnivå utnämndes nyligen Maria Backlund (läs HÄR). Och tidigare i år utsågs Per Petterson till ny VD för plastföretaget Emballator Lagan i Ljungby (läs HÄR).

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x