Ytterligare en chefsutnämning inom växande Emballator Group

PUBLICERAD: 11 oktober 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Christian Höglund blir ny VD för Emballator Metal Group. Han tillträder i början av nästa år. (Bildkälla: GnosjoRegion.se)|Anders Davidsson är VD i ägarbolaget Herenco Holding och styrelseordförande i Emballator Group. Han är också för tillfället tillförordnad VD för Emballator Group. (Bild Herenco)

Chefsutnämningarna duggar tätt inom växande Emballator-koncernen dessa dagar. Senast i raden är Christian Höglund som blir ny verkställande direktör för Emballator Metal Group.

Christian Höglund har bred bakgrund och erfarenhet från olika branscher. Under sin karriär har han haft chefsposter som VD på Laserkraft i Bredaryd, Supply Chain Director på Troax och COO på Mont Blanc. Senast kommer han från rollen som anläggningschef på Autoliv i Vårgårda.

Med start under början av 2023 ska Christian Höglund leda Emballators affärsområde Metal Group och enheterna i Sverige och Finland. Hans uppdrag blir att med kunden, hållbarhet och innovation i fokus ta affärsområdet till nästa nivå.

Anders Davidsson är VD i ägarbolaget Herenco Holding och styrelseordförande i Emballator Group. Han är också för tillfället tillförordnad VD för Emballator Group. (Bild Herenco)

”Christian är en resultatorienterad VD med högt personligt driv, samtidigt är han en uppskattad ledare med starkt fokus på samarbete och personlig utveckling. Han är ett väldigt starkt tillskott till Emballator och jag är övertygad om att han är rätt ledare för att ta Emballator Metal Group till nästa nivå”, säger Anders Davidsson, tillförordnad VD Emballator, styrelseordförande i Emballator och VD i Emballators ägare Herenco Holding.

Christian Höglund kommer att vara placerad i Ulricehamn och rapportera till Emballators nya koncernchef Kent Viitanen.

”Jag är otroligt taggad på att bli en del av Emballator och att leda Metal Group vidare. Med min bakgrund och erfarenhet från att leda multinationella organisationer och arbeta med stora B2B-kunder hoppas jag att vi kommer kunna växa Emballator Metal Group”, säger Christian Höglund.

Den senaste tiden har flera nya högre chefer tillkommit inom Emballator-koncernen, som har en uttalat mål att växa och bli en betydligt större och mer internationell förpackningskoncern. Ny VD och chef för hela koncernen är till exempel Kent Viitanen (läs HÄR) och till ny marknads- och säljdirektör på koncernnivå utnämndes nyligen Maria Backlund (läs HÄR). Och tidigare i år utsågs Per Petterson till ny VD för plastföretaget Emballator Lagan i Ljungby (läs HÄR).

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front