WeLocs populära Gripper har vuxit sig ännu större 

PUBLICERAD: 5 april 2018
UPPDATERAD: 25 januari

WeLoc Gripper 150 är en ny och större version av den populära säckklämman WeLoc Gripper 100.

WeLoc-Weland i Smålandsstenar, välkända för sitt stora sortiment av plastförslutare, har lanserat en ny och ännu större version av sin populära säckklämma Gripper. Den nya versionen, som fått beteckningen WeLoc Gripper 150, klarar att försluta ännu större påsar och säckar än ”lillebror” Gripper 100.

”Vår säckklämma WeLoc Gripper 100 är mycket populär och den nya större klämman WeLoc Gripper 150 har samma funktionella och omtyckta design. Den sväljer mer material och kan försluta större säckar”, skriver WeLoc-Weland i ett pressmeddelande.

WeLoc Gripper 150 – där 150 betecknar millimeterlängden på klämmans ”gap” – finns i ett flertal färger. Liksom Gripper 100 finns den även i en specialversion, som är detekterbar i metall- eller röntgendetektorer.

Den detekterbara modellen kallas WeLoc Gripper POM 150 FD och den är tillverkad i specialplasten Acetal POM, som tåler så låga temperaturer som  minus 50 C! Säckförslutaren passar t.ex. för att återförsluta/säkra förpackningar inom farmaceutisk- och livsmedelsindustri, där man med hjälp av metall- eller röntgendetektor måste kunna spåra främmande partiklar, som råkat hamna i innehållet.

Gripper POM 150 FD finns endast i färgen mörkblått, eftersom blå hjälpmedel är vanliga val för att kunna särskiljas från producerade produkter inom speciellt krävande områden såsom livsmedel och medicin, där blått är ovanligt på de producerade varorna.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}