Ett webinarium som lär dig allt om WEEE, BATT och PACK...

PUBLICERAD: 30 september 2020
UPPDATERAD: 25 januari

|Talare på webinariet blir Norman Karsch (t.v.) och Johan Uhlin.

Den 14 oktober anordnar Tysk-Svenska Handelskammaren ett gratis webinarium för svenska företag, som agerar på den tyska marknaden. Webinariet kommer att handla om producentansvar och märkning och specifikt om vilka krav som gäller i Tyskland för återvinning av elektriska och elektroniska produkter (WEEE), batterier (BATT) samt förpackningar (PACK).

Webinariet riktar sig till svenska exportföretag, som avsätter produkter och förpackningar på den tyska marknaden, såväl inom vanlig handel som via e-handel, och som därför berörs av lagstiftningen.

Tysk-Svenska Handelskammaren skriver att det ökade kravet på återvinning inom EU medför att företag snabbare måste uppfylla olika länders krav på registrering, rapportering och betalning av återvinningsavgifter. Tysk-Svenska Handelskammaren hjälper svenska företag med dessa frågor och detta webinarium ger deltagarna en överblick över vad som gäller i Tyskland.

På webinariet kommer man att bland annat att förklara varför man i Tyskland –liksom i många andra europeiska länder – har infört eller kommer att införa flera avgiftshöjningar för förpackningsåtervinning och hur bättre design av förpackningar kan sänka ett företags kommande kostnader. Webinariet kommer också att belysa förändringarna i den tyska lagstiftningen för insamling av exempelvis batterier och man ska förklara de olika fackbegrepp, som finns i de tyska regelverken.

Talare på webinariet blir Norman Karsch (t.v.) och Johan Uhlin.

Talare på webinariet blir Norman Karsch och Johan Uhlin, som arbetar på Tysk-Svenska Handelskammaren med rådgivning till svenska och tyska bolag med verksamhet inom EU. Deltagande sker via en länk och webinariet hålls på svenska. Deltagare kommer att få möjlighet att ställa frågor. Tidpunkt 14 oktober 2020, kl 10.00 – 11.00.

Mer info om webinariet finns HÄR

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx