Webinar ska behandla skogens roll vid bioplasttillverkning

PUBLICERAD: 14 april 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Vilken roll spelar skogen och skogens produkter för tillverkning av bioplaster? Det ska ett webinar i NBF:s regi ge svar på. (Bild pxhere.com)|Thomas Roulin, Lignin Industries (Bild privat)

Vilken roll spelar skogen vid produktion av bioplaster? Det ska ett webinar i Nordisk Bioplastförenings (NBF) regi ge svar på. Vid webinaret, som är gratis och äger rum den 28 april, medverkar en rad experter med anknytning till skogsråvara och bioplastproduktion.

NBF skriver i sin programförklaring till webinaret:
Efterfrågan på bioplast upplever en solid tillväxt, driven av ökad medvetenhet om hållbarhet hos kunder som letar efter mer miljövänliga förpackningslösningar på olika marknader, som exempelvis konsumtionsvaror, mat- och dryckesförpackningar.
Att använda förnybara avfallsresurser från skogen och från andra källor som råmaterial, för att producera bioplaster med samma egenskaper som fossilbaserad plast, hjälper till att minska koldioxidavtrycket och bidrar till den pågående övergången till en mer hållbar och cirkulär ekonomi.

Thomas Roulin, Lignin Industries (Bild privat)

Huvudtalare vid webinaret blir Thomas Roulin, som är International Product Manager vid Lignin Industries AB (f.d. RenCom AB). Han ska bland annat berätta om hur hans företag producerar tvåtusen ton av ligninbaserat material till plastindustrin och hur det används till bioplasttillverkning.

Andra experter, som medverkar, kommer från skogs- och biomaterialföretagen FineCell Sweden AB, UPM Biofuels, Stora Enso Biocomposite Granules, Norske Skog Saugsbrugs AB och Dow Packaging & Speciality Plastics.

Moderator under webinaret är Bo Wallteg, styrelsemedlem i Nordisk Bioplastförening och chefredaktör för nord emballage och Packnews.com

Webinaret ”The role of the forest in bioplastic production” hålls på engelska och äger rum mellan klockan 14.00 och ca kl 15.30, onsdagen den 28 april.

Mer information och anmälan hittar du HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy