Walki växer vidare: förvärvar två finska förpackningsbolag

PUBLICERAD: 5 augusti 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Walki Group förvärvar de båda finska förpackningsföretagen Westpak och Flexipack. (Bild Walki)|Leif Frilund är VD för Walki Group. (Bild Walki)

Finska förpackningskoncernen Walki Group växer vidare och förvärvar nu två finska förpackningsbolag. De båda bolagen – Westpak i Säkylä och Flexipack i Vasa – är båda verksamma inom flexibla förpackningslösningar.

Walki skriver i ett pressmeddelande att Westpak och Flexipack bildar en integrerad värdekedja och att de har lång erfarenhet av tillverkning av flexibla förpackningar av hög kvalitet till ledande nordiska livsmedelsvarumärken. År 2021 uppgick företagens sammanlagda omsättning till ca 40 miljoner euro (ca 414 miljoner kronor) och tillsammans sysselsätter de ca 100 anställda.

Leif Frilund är VD för Walki Group. (Bild Walki)

”Med dessa förvärv fortsätter vi vår strategi att utöka vårt urval av mera hållbara förpackningsalternativ medan vi samtidigt kan dra nytta av vårt starka materialtekniska kunnande. Flexipack och Westpak har ett kompletterande produktsortiment av högkvalitativa tryckta produkter och en mycket kundfokuserande servicemodell. Jag välkomnar de anställda på Westpak och Flexipack att bli en del av vår internationella organisation”, säger Leif Frilund, VD för Walki Group.

Flexipack och Westpak kommer att bidra till den fortsatta tillväxten av Walkis konsumentinriktade förpackningsverksamhet och de blir en del av det globala affärsområdet Consumer Packaging.

”Vi är glada över sammanslagningen med Walki, som värdesätter våra entreprenörsdrivna verksamheter och är engagerade i våra företags långsiktiga tillväxt. Genom att kombinera vår marknadskunskap och kundfokus med Walkis breda utvecklings- och forskningskunnande och närvaro i Europa kan vi erbjuda våra kunder stora fördelar och våra anställda en framgångsrik framtid”, säger Jonas Skuthälla, VD för Westpak, och Stefan Söderlund, VD för Flexipack, i ett gemensamt uttalande.

Affären väntar på godkännande från konkurrensmyndigheter. Parterna har kommit överens om att inte uppge köpesumman eller villkoren för transaktionen.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}