Walki Group köper Plastiroll Oy och breddar sitt produktutbud

PUBLICERAD: 24 maj 2019
UPPDATERAD: 25 januari

”Med förvärvet av Plastiroll breddar vi avsevärt vårt erbjudande inom hållbara förpackningar och förpackningsmaterial” säger Walkis VD och koncernchef Leif Frilund. (Bild Walki Group)|Plastirolls VD Kari Laukkanen är mycket nöjd med affären. (Bild Plastiroll)

Finska Walki Group Oy har träffat en bindande överenskommelse med likaledes finska Plastiroll Oy att förvärva 100 procent av aktierna i Plastiroll. Säljare är Sponsor Capital och nyckelpersoner hos Plastiroll. Inga uppgifter om affärens finansiella villkor har offentliggjorts.

”Med detta förvärv kommer vi att avsevärt bredda vårt erbjudande inom hållbara förpackningar och förpackningsmaterial, inklusive komposterbara påsar och filmer samt återvinningsbara dispersionsbelagda fiberbaserade förpackningar”, säger Walkis VD och koncernchef Leif Frilund i ett uttalande.

Plastiroll, med säte i Ylöjärvi, ca 20 mil norr om Helsingfors, är en av Europas ledande tillverkare av biologiskt nedbrytbara påsar och filmer. Företaget har mer än 20 års erfarenhet av att utveckla och producera komposterbara filmer, vilka marknadsförs under varumärkena Bioska och Hauska.

Plastirolls VD Kari Laukkanen är mycket nöjd med affären. (Bild Plastiroll)

”Med Walki som ägare blir Plastiroll en del av ett betydande internationellt företag inom förpackningsmaterial, vilket ger möjligheter till ytterligare internationell tillväxt”, säger Plastirolls VD Kari Laukkanen, som är mycket nöjd med affären och ser den som en win-win-uppgörelse.

Plastiroll omsatte i fjol cirka 30 miljoner euro (drygt 322 miljoner kronor). Företaget har för närvarande cirka 90 anställda vid två tillverkningsenheter i Ylöjärvi.

”Vi är glada att få nya skickliga kollegor till vår multinationella organisation”, säger Leif Frilund.

Enligt information från Plastiroll kommer företaget att fortsätta sin verksamhet som tidigare även efter Walkis övertagande. Initialt kommer man även att behålla namnet Plastiroll, men det är möjligt att namnet kan komma att ändras i framtiden.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium