Walki Group ingår licensavtal med Smart Planet Technologies

PUBLICERAD: 8 januari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Exempel på dryckesbägare försedda med plastreducerande barriär tillverkad med Smart Planet Technologies Earth Coating-teknik. (Bild Smart Planet Technologies)|

Finska Walki Group har ingått ett avtal med Kalifornien-baserade företaget Smart Planet Technologies som innebär att Walki får licens att använda Smart Planets plastreducerande barriärteknologi Earth Coating på ett antal förpackningsprodukter för den europeiska marknaden.

”Med denna teknik tar vi ett stort steg mot en framtid med noll avfall”, säger Annika Sundell. (Bild Walki Group)

”Med denna teknik tar vi ett stort steg mot en framtid med noll avfall. Idag är över 80 procent av våra produkter tillverkade av förnybara eller återvinningsbara material. Vårt mål är att nå 100 procent år 2030”, säger Annika Sundell, Executive Vice President, Innovation hos Walki Group.

Smart Planet Technologies är ett globalt konsument- och industriföretag som erbjuder nya miljölösningar till intressenter och förpackningsindustrin. Företagets Earth Coating-teknologi reducerar användningen av plast i barriärer och beläggningar och ger förbättrad återvinning. Tekniken används vid högvolymproduktion av konsumentförpackningar som dryckesbägare, food service-produkter, flexibla förpackningar, kartongprodukter, etiketter, m fl.

”Teknologiavtalet med Smart Planet Technologies kommer att bidra till att påskynda en del av utvecklingen som Walki arbetar med och vidareutveckla vår mångsidiga Zero Waste Future-plattform, som ger hållbara barriärlösningar för våra kunder”, säger Annika Sundell.

Licensavtalet mellan Walki Group och Smart Planet Technologies gäller för marknaderna i Europa och omfattar ett begränsat antal produktområden som sträcker sig från kartongförpackningar till flexibla förpackningar.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x