Walki Group expanderar via köp av tyska folian GmbH

PUBLICERAD: 3 november 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Via köpet av folian stärker vi vår position på kontinenten ytterligare, säger Leif Frilund.

Walki Group köper den tyska producenten folian GmbH, som sedan år 1999 levererar flexotryckta förpackningslösningar. Ett led i Walkis strategi för expansion av värdekedjan enligt VD och koncernchef Leif Frilund.

Walki Group har undertecknat ett slutgiltigt avtal om att förvärva etthundra procent av aktierna i folian GmbH. Sedan 1999 har det familjeägda företaget levererat flexibla förpackningslösningar till ledande varumärken inom livsmedelsindustrin. Företaget har specialiserat sig på produktion av konverterade flexibla förpackningar av hög kvalitet med hjälp av flexotryck och efterbehandlingstjänster. År 2021 genererade folian en omsättning på tjugosju miljoner euro. Folian har cirka nittiofyra anställda och är beläget i Stralsund, Tyskland.

”Med det här förvärvet fortsätter vi att genomföra vår strategi för expansion av värdekedjan och stärka vår närvaro på den centraleuropeiska marknaden. Med unika möjligheter, såsom användningen av vattenbaserade tryckfärger, kompletterar folian Walki´s omfattande portfölj genom att erbjuda lösningar med lägre CO2-avtryck i jämförelse med mer konventionella alternativ”, säger Leif Frilund, VD och koncernchef för Walki Group.

”Jag vill varmt välkomna de anställda på folian att bli en del av vår multinationella organisation. Vi ser fram emot att arbeta med våra nya kollegor på folian och gemensamt gå in i nästa spännande fas för att utveckla verksamheten som en del av Walki-familjen. Vi är också glada över att Stefan och Manuela Muschters, grundare och nuvarande verkställande direktörer kommer att fortsätta att leda folian.”

”Vi är mycket glada över att gå samman med Walki-teamet, med vilket vi delar samma vision om mer hållbara förpackningslösningar och som är engagerade i våra företags långsiktiga tillväxt. Vi tror att vi genom att kombinera vår marknadskunskap och vårt starka kundfokus med Walkis djupa materialkunskap och FoU-kapacitet kan erbjuda ännu större fördelar för våra kunder och en framgångsrik framtid för våra anställda”, säger Stefan och Manuela Muschter.

folian kommer att stödja den fortsatta tillväxten av Walkis verksamhet inom flexibla förpackningar och kommer att bli en del av det globala affärsområdet Consumer Packaging.

Transaktionen är beroende av godkännande från de relevanta konkurrensmyndigheterna. Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen eller villkoren för transaktionen.

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x