Walki först att distribuera och konvertera Paptics biomaterial

PUBLICERAD: 22 september 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Det träfiberbaserade Paptic-materialet kan bland annat användas till förpackningar för torra livsmedel. (Bild Paptic)|Katja Jokiaho är försäljningsdirektör på Paptic Ltd. (Bild Paptic)|Marko Siltala, EVP, Industrial Packaging, Walki. (Bild fr LinkedIn)|Exempel på riv- och punkteringsstark skruvförpackning i Paptic-material. (Bild Paptic)

Finska företagen Walki Group Oy och Paptic Ltd har ingått ett strategisk partnerskap, som innebär att Walki blir konverterare och distributör av Paptics träfiberbaserade förpackningsmaterial.

Företagen skriver att Walki blir den första exklusiva distributören för Paptic-material och att avtalet speglar företagens starka hållbarhetstänkande och att viljan att driva tillväxt och bygga starkare relationer med kunder globalt ligger till grund för samarbetet.

Katja Jokiaho är försäljningsdirektör på Paptic Ltd. (Bild Paptic)

”Vi är övertygade om att vårt partnerskap med Walki avsevärt kommer att förbättra vår kundservicenivå, förbättra materialtillgängligheten och öka utbudet av konverterade Paptic-produkter, som blir tillgängliga på marknaden. Walki har goda förutsättningar att leverera ett brett utbud av konverteringslösningar och vi är mycket glada över att kunna erbjuda dem hela vårt utbud av hållbara material”, säger Katja Jokiaho, Chief Sales Officer, Paptic Ltd.

Paptic och Walki skriver att samarbete garanterar bättre kundservice och materialtillgänglighet för kunder, som använder Paptic-material. Båda företagens globala säljteam kommer att ha ett nära samarbete och hjälpa kunderna att hitta rätt lösning för deras förpackningsapplikationer.

Marko Siltala, EVP, Industrial Packaging, Walki. (Bild fr LinkedIn)

”Vi är glada över att inleda samarbetet med Paptic. Kombinationen av Paptics unika, hållbara material, tillverkat av förnybara träfibrer, och Walkis erfarenhet av barriärer, värmeförsegling och tryck öppnar många intressanta nya applikationer, till exempel inom plastersättning”, säger Marko Siltala, EVP, Industrial Packaging hos Walki Group.

Exempel på riv- och punkteringsstark skruvförpackning i Paptic-material. (Bild Paptic)

Paptic är ett träfiberbaserat förpackningsmaterial, som betecknas som ett mellanting mellan papper, plast och textil. Materialet tillverkas med en speciell skumteknik. Materialet kan användas till ett flertal olika förpackningstyper som bärkassar, e-handelsförpackningar, omslagspapper, lyxförpackningar, livsmedelsförpackningar och andra typer av produktförpackningar, för att nämna några.
Från den första versionen av Paptic-materialet, som introducerades år 2015, har varianter av Paptic-materialet vuxit fram och utvecklats och omfattar i dag flera olika materialtyper, lämpliga för olika förpacknings- och andra applikationer.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x