Walki först att distribuera och konvertera Paptics biomaterial

PUBLICERAD: 22 september 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Det träfiberbaserade Paptic-materialet kan bland annat användas till förpackningar för torra livsmedel. (Bild Paptic)|Katja Jokiaho är försäljningsdirektör på Paptic Ltd. (Bild Paptic)|Marko Siltala, EVP, Industrial Packaging, Walki. (Bild fr LinkedIn)|Exempel på riv- och punkteringsstark skruvförpackning i Paptic-material. (Bild Paptic)

Finska företagen Walki Group Oy och Paptic Ltd har ingått ett strategisk partnerskap, som innebär att Walki blir konverterare och distributör av Paptics träfiberbaserade förpackningsmaterial.

Företagen skriver att Walki blir den första exklusiva distributören för Paptic-material och att avtalet speglar företagens starka hållbarhetstänkande och att viljan att driva tillväxt och bygga starkare relationer med kunder globalt ligger till grund för samarbetet.

Katja Jokiaho är försäljningsdirektör på Paptic Ltd. (Bild Paptic)

”Vi är övertygade om att vårt partnerskap med Walki avsevärt kommer att förbättra vår kundservicenivå, förbättra materialtillgängligheten och öka utbudet av konverterade Paptic-produkter, som blir tillgängliga på marknaden. Walki har goda förutsättningar att leverera ett brett utbud av konverteringslösningar och vi är mycket glada över att kunna erbjuda dem hela vårt utbud av hållbara material”, säger Katja Jokiaho, Chief Sales Officer, Paptic Ltd.

Paptic och Walki skriver att samarbete garanterar bättre kundservice och materialtillgänglighet för kunder, som använder Paptic-material. Båda företagens globala säljteam kommer att ha ett nära samarbete och hjälpa kunderna att hitta rätt lösning för deras förpackningsapplikationer.

Marko Siltala, EVP, Industrial Packaging, Walki. (Bild fr LinkedIn)

”Vi är glada över att inleda samarbetet med Paptic. Kombinationen av Paptics unika, hållbara material, tillverkat av förnybara träfibrer, och Walkis erfarenhet av barriärer, värmeförsegling och tryck öppnar många intressanta nya applikationer, till exempel inom plastersättning”, säger Marko Siltala, EVP, Industrial Packaging hos Walki Group.

Exempel på riv- och punkteringsstark skruvförpackning i Paptic-material. (Bild Paptic)

Paptic är ett träfiberbaserat förpackningsmaterial, som betecknas som ett mellanting mellan papper, plast och textil. Materialet tillverkas med en speciell skumteknik. Materialet kan användas till ett flertal olika förpackningstyper som bärkassar, e-handelsförpackningar, omslagspapper, lyxförpackningar, livsmedelsförpackningar och andra typer av produktförpackningar, för att nämna några.
Från den första versionen av Paptic-materialet, som introducerades år 2015, har varianter av Paptic-materialet vuxit fram och utvecklats och omfattar i dag flera olika materialtyper, lämpliga för olika förpacknings- och andra applikationer.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x