Visionsystem för kontroll av förpackningar med runda former

PUBLICERAD: 19 februari 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Mettler Toledos visionsystem V15 Round Line är kompakt och fristående. (Bild Mettler Toledo)|Bild inifrån visionsystemet där sex smarta kameror ger en 360-graders vy över förpackningen. (Bild Mettler Toledo)

Ett kompakt och fristående visionsinspektionssystem för kontroll av förpackningar med rundade former har utvecklats av Mettler Toledo. Systemet är utrustat med kameror som ger en 360-graders vy över produkten.

Systemet, som fått beteckningen V15 Round Line, är utvecklat av affärsområdet Mettler Toledo Product Inspection (MTPI) och är avsett för inspektion av runda förpackade produkter med livsmedel, dryck eller kosmetika. V15 Round Line är utrustat med en unik konfiguration med sex kameror som har flytande lins-teknik. Det skapar automatiserad kamerajustering för verifiering av etiketter på ett stort antal runda förpackade produkter.

Bild inifrån visionsystemet där sex smarta kameror ger en 360-graders vy över förpackningen. (Bild Mettler Toledo)

“V15 Round Line ger tillverkare en enkel lösning på ett komplext problem: hur man säkerställer att man korrekt kan inspektera etiketter och kodning på runda produkter och därmed efterleva lagkrav på märkning, undvika böter från detaljhandlare och minska antalet återkallade produkter orsakade av felaktiga etiketter”, säger Klaus Malscheski, Vision Market Manager för MTPI .

Mettler Toledo skriver att V15 Round Lines konfiguration optimerar inspektionen förpackningarna och de sex smarta kamerorna omjusterar fokuset med ett knapptryck, när ett nytt jobb konfigureras för att ge en vy på 360 grader över produkten. I andra system för kontroll av runda produkter används vanligtvis färre kameror, som gör att bilder behöver ”sys ihop”, vilket kan leda till att visionbilden inte blir fullständig. Och för dessa andra system måste kamerakonfigurationen dessutom ibland justeras under jobbyten, vilket kan ge upphov till möjliga fel.

”Den automatiska justeringen med de sex smarta kamerorna minskar konfigurationstiden från fem minuter till endast en minut. I produktionsmiljöer, där tempot är högt och där tillverkare måste hantera alltmer frekventa produktbyten, ger detta viktiga produktionsvinster”, säger Klaus Malscheski.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax