Här kan du se första prototypen av Coca-Colas träfiberflaska

PUBLICERAD: 21 oktober 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Så här ser den ut – Coca-Colas första prototyp av en fiberbaserad dryckesflaska. (Bild Coca-Cola)|I en kort video visar Coca-Cola sin prototyp av en ”pappersflaska” och bilder från prototyptillverkningen. (Bild Coca-Cola)|Stijn Franssen arbetar med projektet på Coca-Colas laboratorium i Bryssel. (Bild Bo Wallteg)

I sitt laboratorium i belgiska Bryssel har Coca-Cola och partnern Paboco nu börjat prototyptillverkning av en träfiberbaserad flaska.

Tillverkningen sker i samarbete med partnern Paboco (Paper Bottle Company), som bildats av BillerudKorsnäs och flasktillverkningsspecialisten Alpla och som bland annat utvecklat bryggerijätten Carlsbergs uppmärksammade flaska ”The Green Fiber Bottle”.

Stijn Franssen arbetar med projektet på Coca-Colas laboratorium i Bryssel. (Bild Bo Wallteg)

”Vår vision är att skapa en flaska, som kan återvinnas som andra typer av förpackningar tillverkade av fiber och papper. Denna prototyp är det första steget på vägen för att uppnå detta. Vår flaska öppnar en helt ny värld av förpackningsmöjligheter, och vi är övertygade om att fiberbaserade förpackningar har en roll att spela i framtiden”, säger Stijn Franssen, EMEA R&D Packaging Innovation Manager på Coca-Cola, som arbetar med projektet på labbet i Bryssel.

Coca-Cola skriver att man utvecklat en första generationens prototyp, som man tror kan spela en roll i att hjälpa till att uppnå visionen om en värld utan avfall.

I en kort video visar Coca-Cola sin prototyp av en ”pappersflaska” och bilder från prototyptillverkningen. (Bild Coca-Cola)

”Mycket arbete måste fortfarande göras för att uppnå denna vision om en återvinningsbar fiberflaska. Första generationens flaska innehåller exempelvis fortfarande lite plast”, säger Stijn Franssen.

Coca-Cola har gjort en kort video från laboratoriet i Bryssel, där man kan se lite av prototyptillverkningen av fiberflaskan.
Du kan se videon HÄR!

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x