Vi medverkar på matmässan Nordic Future Food i Kista

PUBLICERAD: 11 maj 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Packnews/nord emballages monter – som även inbegriper Livsmedelsnyheter.se och Nordisk Bioplastförening – står redo att möta besökarna på Nordic Future Food 2022. (Bild nord emballage)|Förpackningsprofilen Bo Wallteg håller föredrag om bioplast- och livsmedelsförpackningar. (Bild privat)

11 och 12 maj är det dags för livsmedelsmässan Nordic Future Food 2022 på Kistamässan. Packnews/nord emballage och Livsmedelsnyheter.se hör till utställarna och föredragshållarna.

Livsmedelsmässan och konferensen Nordic Future Food 2022 betecknas av arrangören Nordic Live Expo AB som en viktig mötesplats för morgondagens livsmedel, där besökaren får möjlighet att uppleva hur framtidens produktutveckling, tillverkning och färdiga produkter kommer utformas.

Under mässans två dagar bjuds besökarna – förutom själva utställningsdelen – även på ett fullspäckat och gratis konferens- och seminarieprogram med föreläsningar, paneldiskussioner, livepoddar, matlagning och föreläsningar.

Förpackningsprofilen Bo Wallteg håller föredrag om bioplast- och livsmedelsförpackningar. (Bild privat)

Packnews/nord emballage finns med bland utställarna och delar monter med nyhetssajten Livsmedelsnyheter.se och med Nordisk Bioplastförening. Dessutom medverkar Bo Wallteg, chefredaktör för packnews.com/nord emballage och Livsmedelsnyheter.se samt styrelseledamot i Nordisk Bioplastförening, som föredragshållare.

Första mässdagen informerar Bo Wallteg på eftermiddagen (15:45 – 16:15) om den växande marknaden för bioplaster, inte minst inom livsmedelsförpackningar, under rubriken ”Var-När-Hur-Varför Bioplaster” och andra mässdagen bjuder Bo Wallteg (kl 11:15 – 11:45) på en intressant trendspaning kring nya och innovativa förpackningar för livsmedel.

Mer info om Nordic Future Food 2022 hittar du HÄR

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620