Vattenflaskan börjar lysa när det är dags att dricka!

PUBLICERAD: 16 september 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Sensorer i HidrateMe-flaskan sänder signaler via Bluetooth till mobilen eller surfplattan med information om användarens vattenförbrukning.|När det är dags att dricka mer vatten sänder appen en signal till flaskan|som börjar lysa.

Att dricka vatten regelbundet är viktigt för välbefinnandet. Nu finns innovationen HidrateMe – en flaska som signalerar, när det är dags att dricka!
Studenten Nadya Ngyen vid University of Minnesota, USA, är den som står bakom uppfinningen. Tillsammans med några studiekompisar har hon utvecklat en annorlunda vattenflaska, som med hjälp av elektroniska sensorer och en app till mobilen eller surfplattan talar om för användaren, när han eller hon behöver dricka vatten!

”Att regelbundet intag av vatten är något av det bästa för vår hälsa, men med all stress i vardagen är det lätt att vi glömmer bort att dricka”, säger Nadya Ngyen.

Plastflaskan är tillverkar av tritanplast och rymmer drygt sju deciliter. Den har en läckagesäker flip-top-förslutning, som gör det enkelt att dricka direkt ur flaskan, och den kan diskas i diskmaskin och den kan återvinnas. Flaskan kan i nuläget fås i sju olika färger.

Inne i flaskan finns högteknologiska sensorer, som mäter hur mycket vatten som användaren dricker ur flaskan under loppet av dagen. Den mäter alltså förbrukningen och inte hur mycket vatten som finns i flaskan, vilket innebär att flaskan kan fyllas på flera gånger utan att mätresultatet förvanskas.

Sensorerna i flaskan sänder information via Bluetooth till användarens smarta telefon eller surfplatta, där data registreras i ett specialutformat program, som kan laddas ner. I appen ställer användaren in personliga uppgifter som ålder, kön, vikt, längd, aktivitetsnivå, mm och beräknar det individuella dagliga vattenbehovet . Appen registrerar också temperatur, luftfuktighet och höjd över havet, där användaren för tillfället befinner sig, och justerar vattenbehovet efter dessa parametrar.

När sensorernas signaler indikerar, att det är dags att dricka mer vatten, skickar appen en signal tillbaka till flaskan, som då börjar lysa och på så sätt signalerar att det är dags att fylla på kroppens vätskedepåer!

Såväl de fysiska HidrateMe-flaskorna som den speciella appen är under produktion och beräknas vara leveransklara i början av nästa år.

Mer info finns på HidrateMe´s hemsida.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

Rör vid flaskan och etiketten lyser upp

Coca-Cola har lanserat en speciell förpacknings med "Thor"-tema i begränsad upplaga i Brasilien. Den är försedd med OLED-teknik (Organic LED) från tyska Inuru. Tryckt elektronik har varit ett diskussionsämne i rätt många år inom förpacknings- och etikettindustrin, men det riktiga genombrottet har låtit vänta på sig. Möjligen är det Inuru som kommer att stå för det.
Thors

UPM Raflatac stänger fabrik i Tyskland

UPM Raflatac har beslutat sig för att permanent stänga sin fabrik i Kaltenkirchen i Tyskland för att förbättra organisationens samlade effektivitet och räntabilitet.
raf_tim-kirchen-appointment

United Bankers skogsfond köper FiberLean

United Bankers fond Forest Industry Green Growth Fund (UB FIGG), har köpt etthundra procent av aktierna i FiberLean Technologies Ltd. Fiberlean tillverkar utrustning för framställning av MFC (Mikrofibrillär cellulosa) som ger pappersmassa nya egenskaper.
David-Walker