Värmlandsföretag värvade Chalmersstudenter

PUBLICERAD: 3 april 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Paper Province Chalmers - low

Den 2 april arrangerade företagsklustret The Paper Province en studieresa till Värmländska företag för studenter vid Chalmers universitet i Göteborg. Resan genomförs för tolfte året i rad för att visa studenterna vilka karriärmöjligheter som finns inom pappers- och massaindustrin i Värmland. Denna gång har 49 studenter har anmält sig, vilket är rekord.
– Ska vi få med fler studenter måste vi boka ett tåg istället, skrattar Maria Hollander, vd på The Paper Province.

Pappers- och massaindustrin i Värmland behöver anställa hundratals nya medarbetare de närmsta åren. Och högst på önskelistan är ingenjörer av alla sorter. Resan är viktig för att företagen ska kunna knyta kontakter med talangfulla ingenjörsstudenter innan de har hunnit slå sig till ro någon annan stans i Sverige.

– Vi vill locka hit kompetensen. Därför ger vi studenterna en trevlig och intressant upplevelse, samtidigt som vi visar dem vilka spännande yrken som finns i pappers- och massaindustrin. Och när vi ändå har dem här passar vi på att marknadsföra hela Värmland, berättar Maria Hollander.

Under resan får studenterna göra studiebesök på BillerudKorsnäs Gruvöns Bruk i Grums, Somas i Säffle och Stora Enso Skoghalls Bruk i Skoghall. I samband med besöken träffar de också representanter från, BTG Instruments och konsultföretagen Cowi och Pöyry. I ett högt tempo varvas rundvandringar med inspirerande föreläsningar, tävlingar och mingel. Dagen avslutas med middag och eftersnack på Nöjesfabriken i Karlstad.

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x