Värmlandsföretag värvade Chalmersstudenter

PUBLICERAD: 3 april 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Paper Province Chalmers - low

Den 2 april arrangerade företagsklustret The Paper Province en studieresa till Värmländska företag för studenter vid Chalmers universitet i Göteborg. Resan genomförs för tolfte året i rad för att visa studenterna vilka karriärmöjligheter som finns inom pappers- och massaindustrin i Värmland. Denna gång har 49 studenter har anmält sig, vilket är rekord.
– Ska vi få med fler studenter måste vi boka ett tåg istället, skrattar Maria Hollander, vd på The Paper Province.

Pappers- och massaindustrin i Värmland behöver anställa hundratals nya medarbetare de närmsta åren. Och högst på önskelistan är ingenjörer av alla sorter. Resan är viktig för att företagen ska kunna knyta kontakter med talangfulla ingenjörsstudenter innan de har hunnit slå sig till ro någon annan stans i Sverige.

– Vi vill locka hit kompetensen. Därför ger vi studenterna en trevlig och intressant upplevelse, samtidigt som vi visar dem vilka spännande yrken som finns i pappers- och massaindustrin. Och när vi ändå har dem här passar vi på att marknadsföra hela Värmland, berättar Maria Hollander.

Under resan får studenterna göra studiebesök på BillerudKorsnäs Gruvöns Bruk i Grums, Somas i Säffle och Stora Enso Skoghalls Bruk i Skoghall. I samband med besöken träffar de också representanter från, BTG Instruments och konsultföretagen Cowi och Pöyry. I ett högt tempo varvas rundvandringar med inspirerande föreläsningar, tävlingar och mingel. Dagen avslutas med middag och eftersnack på Nöjesfabriken i Karlstad.

Läs vidare

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Mikrokoppar i förpackningen förlänger livslängden på livsmedel

Kopparpartiklar i mikrostorlek i ett förpackningsmaterial förlänger ett livsmedels hållbarhet drastiskt.
11238_lifespancopperbasedfilm_742783

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620