Världens starkaste fluting blir nu ännu starkare

PUBLICERAD: 29 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

New Billerud Flute® används som mellanskikt i wellpappförpackningar för krävande transporter av till exempel industriprodukter och frukt & grönsaker.

BillerudKorsnäs lanserar New Billerud Flute® – en starkare fluting som gör det möjligt för kunderna att minska förpackningsvikt och materialåtgång. 
New Billerud Flute används som mellanskikt i wellpappförpackningar för krävande transporter och klimatförhållanden. Materialets redan överlägsna styrka har nu förbättrats med upp till åtta procent, vilket gör att kunderna kan tillverka en lika stark låda med mindre materialåtgång. Det i sin tur leder till lättare förpackningar och högre effektivitet i varje steg av logistikkedjan vilket ger både miljö- och kostnadsmässiga fördelar.
 

”Tack vare den högre styrkan i New Billerud Flute är det möjligt att gå ner i ytvikt och ändå bibehålla förpackningens prestanda”, säger Henrik Nilsson, Senior Technical Service Manager på BillerudKorsnäs. 

Med New Billerud Flute är det till och med möjligt att skapa starka och lätta wellpappförpackningar som kan ersätta tunga trä- eller plywoodlådor. För kunder inom industrisegmentet ger detta en möjlighet att minska såväl kostnader som miljöpåverkan. 

New Billerud Flute är en halvkemisk fluting tillverkad av 100 procent nyfiber från nordisk björk och uppfyller FDA:s och BfR:s krav för livsmedelsförpackningar.

Den nya och förbättrade flutingen har kunnat utvecklas tack vare en investering på 180 miljoner kronor i pappersmaskin 6 i Gruvön. Förutom den förbättrade styrkan har produktionskapaciteten av New Billerud Flute ökats med cirka 40.000 ton per år.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x