Världens ledande ölproducent satsar på svenska marknaden

PUBLICERAD: 15 januari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Ölvarumärken som Corona

Ölvarumärken som Corona, Budweiser och Stella Artois kommer att bli mer framträdande på den svenska marknaden framöver. De ingår alla i sortimentet från Anheuser-Busch Inbev (AB InBev), som är världens största ölproducent. AB InBev tar nu ett nytt steg på den svenska marknaden genom en nyetablerad lokal organisation.

”Svenska konsumenter är intresserade av och kunniga om öl och ställer höga krav på produkternas kvalitet. Med vår produktportfölj kan vi perfekt möta deras ökande efterfrågan av premiumöl. Vårt mål är att jobba nära våra lokala partners, få en bättre förståelse för lokala behov och att ta med oss lärdomar från resten av världen, för att därigenom kunna förbättra upplevelsen för lokala konsumenter när de njuter av våra öl, säger Christophe Stevens, Area Manager Nordics för AB InBev, i ett pressmeddelande.
 
AB InBev Sverige tar framöver fullt ansvar för marknadsföring, försäljning och distribution av sina varumärken till dagligvaruhandel, on-trade (hotell, restaurang, café) och Systembolaget. Därutöver arbetar Carlsberg och AB InBev på ett avtal, som möjliggör för Carlsberg att kunna fortsätta distribuera AB InBevs varumärkesportfölj som en del av deras erbjudande gentemot on-trade. AB InBev har utsett KGA Logistik till sin nya logistikpartner.

Detta steg är helt i linje med Carlsberg Sveriges långsiktiga strategi att investera bakom en prioriterad portfölj med starka egna och partnervarumärken, uppger Carlsberg Sverige i ett pressmeddelande.
 

Carina Malm

N.B.: Anheuser-Busch InBev, är världens största ölproducent, före Sabmiller. Huvudkontoret ligger i Leuven i Belgien och företaget, som kontrollerar 14 procent av den globala ölmarknaden, har mer än 206.000 anställda. Bildandet av AB InBev började år 2004 då belgiska bryggeriet Interbrew fusionerade med brasilianska AmBev. År 2008 köptes bryggerijätten Anheuser-Busch in och det nya företagsnamnet blev Anheuser-Busch InBev, vilket vanligen förkortas AB InBev. (Källa Wikipedia)

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x