Valio introducerar helt växtbaserad produktserie

PUBLICERAD: 12 februari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Oddlygood är varumärket på Valios nya serie av havrebaserade gurtar och drycker.

Mejeriföretaget Valio lanserar en helt ny serie mjölk- och laktosfria drycker och gurtar baserade på nordisk havre under det nya varumärket Valio Oddlygood. 
I Oddlygood-serien ingår gurtar i enkilosförpackning i smakerna Vanilj och Hallon samt i 150 grams-bägare i smakerna Mango och Hallon samt en havredryck. Produkterna är baserade på nordisk havre.

”Genom marknadsanalyser, undersökningar och i direkt dialog med våra konsumenter, vet vi att fler och fler efterfrågar växtbaserade alternativ som är både smakrika och näringsriktiga.”, säger Katrine Bendix, kategorichef på Valio. 

Anette Björnlund är marknadschef på Valio Sverige:
”Valio har en stark 100-årig tradition av forskning, innovation och teknologi. Därför har vi ständigt kunnat erbjuda högkvalitativa och goda produkter inom en rad olika områden. Mjölkprodukter kommer fortsätta att vara huvudfokus även i framtiden, men genom att komplettera vårt utbud med Oddlygood och havrebaserade produkter möter vi den efterfrågan vi sett och fortsätter erbjuda goda tillfällen till våra konsumenter”, säger hon. 

Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx