Valio fortsätter använda Tetra Rex® Bio-based

PUBLICERAD: 7 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Efter en lyckad testperiod på tre månader fortsäter nu finska Valio att förpacka mjölk i uppmärksammade Tetra Rex® Bio-based.

Det var i januari i år, som finska mejerijätten Valio, som första företag i världen, började lansera produkter i Tetra Paks helt växtbaserade vätskekartongförpackning Tetra Rex® Bio-based.
Nu är den initiala testperioden på tre månader över och Valio meddelar att man kommer att fortsätta att permanent använda den uppmärksammade förpackningen. Från och med 1 maj har man introducerat ekologisk mjölk och filmjölk under varumärket Valio Luomu™ i Tetra Rex Bio-based.

”Vi fick mycket positiv feedback från konsumenter under testfasen, så det var naturligt att gå mot en mer permanent användning av helt förnybara mjölkförpackningar. Vi har valt att använda de 100-procent förnyelsebara Tetra Rex Bio-based-förpackningarna i första hand till vår ekologiska mjölk, eftersom det i synnerhet är konsumenter av ekologiska produkter, som uppskattar ekologiska förpackningar”, säger Tanja Virtanen-Leppä, förpackningsteknisk chef hos Valio.

Valios strategi är att ständigt öka andelen förnybara råvaror i sina förpackningar och med slutmålet att alla deras produkter ska finnas i förpackningar, tillverkade av 100 procent förnybara material. Att ersätta alla Valios förpackningar med helt förnybara produkter är ett stort arbete, som på grund av den än så länge begränsade tillgången på biobaserade plaster endast kan göras i etapper.

Förutom produkterna i Valio Luomu-serien har Valio redan infört bioplastbaserade skruvförslutningar och halsfixturer på alla sina andra takåsförpackningar för mjölk, vilket innebär att dessa nu till mer än 88 procent består av förnybara material.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x