Valio fortsätter använda Tetra Rex® Bio-based

PUBLICERAD: 7 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Efter en lyckad testperiod på tre månader fortsäter nu finska Valio att förpacka mjölk i uppmärksammade Tetra Rex® Bio-based.

Det var i januari i år, som finska mejerijätten Valio, som första företag i världen, började lansera produkter i Tetra Paks helt växtbaserade vätskekartongförpackning Tetra Rex® Bio-based.
Nu är den initiala testperioden på tre månader över och Valio meddelar att man kommer att fortsätta att permanent använda den uppmärksammade förpackningen. Från och med 1 maj har man introducerat ekologisk mjölk och filmjölk under varumärket Valio Luomu™ i Tetra Rex Bio-based.

”Vi fick mycket positiv feedback från konsumenter under testfasen, så det var naturligt att gå mot en mer permanent användning av helt förnybara mjölkförpackningar. Vi har valt att använda de 100-procent förnyelsebara Tetra Rex Bio-based-förpackningarna i första hand till vår ekologiska mjölk, eftersom det i synnerhet är konsumenter av ekologiska produkter, som uppskattar ekologiska förpackningar”, säger Tanja Virtanen-Leppä, förpackningsteknisk chef hos Valio.

Valios strategi är att ständigt öka andelen förnybara råvaror i sina förpackningar och med slutmålet att alla deras produkter ska finnas i förpackningar, tillverkade av 100 procent förnybara material. Att ersätta alla Valios förpackningar med helt förnybara produkter är ett stort arbete, som på grund av den än så länge begränsade tillgången på biobaserade plaster endast kan göras i etapper.

Förutom produkterna i Valio Luomu-serien har Valio redan infört bioplastbaserade skruvförslutningar och halsfixturer på alla sina andra takåsförpackningar för mjölk, vilket innebär att dessa nu till mer än 88 procent består av förnybara material.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx