Utspel från Asdas förre VD: ”Sluta med plastförpackningar!”

PUBLICERAD: 16 oktober 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Andy Clarke

”Brittiska stormarknader och dagligvarukedjor bör sluta använda plastförpackningar!”. Det uppseendeväckande utspelet kommer från Andy Clarke, förre detta VD för brittiska varuhuskedjan Asda.
Det är i en intervju med tidningen The Guardian, som Andy Clarke framför åsikten att man bör sätta stopp för plastförpackningar och i stället använda alternativa förpackningsmateriel som papper, glas och aluminium.

”Det är av vitalt intresse för den brittiska förpackningsindustrin att ´stänga av plastkranen´”, menar Andy Clarke.

I intervjun med The Guardian säger den förre toppchefen att trots investeringar på miljarder pund i återvinningslösningar har plastförpackningar ”misslyckats” med att lösa den globala plastavfallskrisen.

”Oavsett hur mycket som investeras i Storbritanniens återvinningsinfrastruktur kommer nästan alla plastförpackningar förr eller senare att hamna på deponier eller i hav och oceaner. Men människor vill inte ha plastförorenade hav och oceaner, så därför är det viktigt att stormarknader och kedjor arbetar tillsammans med förpackningsindustrin för att lösa detta”, säger Andy Clarke.

HÄR kan du läsa hela intervjun med Andy Clarke i The Guardian (engelska).,

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432