Utsålt och besökarrekord på Pack & Emballage 2013

PUBLICERAD: 31 oktober 2013
UPPDATERAD: 31 oktober

Den 16 – 17 oktober arrangerades mässan Pack & Emballage på Kistamässan i Stockholm och vilka fantastiska mässdagar det blev! Nytt besökarrekord med 5 236 besökare som registrerat sig direkt till mässan, en ökning med hela 40 % jämfört med senaste gången 2011, och nytt utställarrekord med utsåld hall och 30 % fler utställare än någonsin tidigare!

Pack & Emballage arrangerades i år för första gången på Kistamässan – en flytt som både besökare och utställare var mycket nöjda med! Bemötandet på Kistamässan och alla kringtjänster fungerade utmärkt och besökarna hade inga svårigheter att hitta till mässan. Redan kl. 10.00 på onsdag morgon var det proppfullt i gångarna och det var ett härligt surr! Förväntansfulla besökare trängdes i de närmare 250 utställarnas montrar för att titta på nyheter, få inspiration och knyta nya samarbetspartners till sig.

Under de båda mässdagarna pågick ett intensivt program med tävlingar, seminarier, paneldebatter, etc. och mässans totalt tre scener var enormt välbesökta. Här samsades internationellt erkända talare med kända svenska representanter för varumärken. Mest folk drog Per Holknekt som pratade om förpackningens betydelse för att nå ut med ett varumärke och hur man tvingas bli kreativ i sin marknadsföring när man har knappa resurser. Även Rowland Heming, förpackningsspecialist från Belgien med kunder som Coca-Cola och Procter & Gamble och Peter Neumeister, creative director och grundare av Neumeister Strategic Branding & Design Consultancy drog stor publik.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex