Utmärkelse till finsk vodkaförpackning

PUBLICERAD: 19 januari 2015
UPPDATERAD: 25 januari


Ytterförpackningen till den finska vodkan Finlandia Vodka (bilden) har belönats med silver i en förpackningstävling, arrangerad av organisationen F&SEA (Foil& Specialty Effects Association).
Den belönade förpackningen är tillverkad av ledande wellpapproducenten DS Smith Sheetfeeding och materialet är en strukturförsedd mikrowell med namnet AbbeyTex.


F&SEA:s årliga tävling anordnas för att utse det bästa användandet av foliering, prägling och andra specialeffekter och ytterförpackningen till Finlandia Vodka fick sitt pris för den kreativa utnyttjandet av AbbeyTex strukturerade yta, som är specialutvecklad för varmfoliering.

Finlandia-förpackningen är folierad med tre färger i kombination med grafik och text. Den har bland annat en foliepräglad vit logotyp och en silvergnistrande röd vintersol, som bildar bakgrund till ett par präglade rentjurar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex