USA-företag installerar sin tredje Nilpeter-press

PUBLICERAD: 11 april 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Kvalitetsansvarige Brad McGrory

Etikettproducenten Jamac Inc. i Ohio, USA, har installerat sin tredje flexopress från danska tryckpresstillverkaren Nilpeter, med huvudsäte i Slagelse.
Jamacs senaste etikettpress från Nilpeter är en FB-2500S, som är försedd med ett avancerat stans- och torksystem samt Nilpeters speciella APPS-system (Automatic Plate Positioning System).

Jamac tillverkar dels etiketter för extrema miljöer, som motorutrymmen., etc., dels skräddarsydda etiketter för specifika kundkrav.

”Vi strävar efter att ge våra kunder den högsta kvaliteten och de snyggaste etiketterna till det bästa priset. Och vår nya Nilpeter FB-2500S gör att vi kan uppfylla dessa åtaganden hela tiden’”, säger Blake McGrory, fabrikschef hos Jamac.

Smalbanepressen FB-2500S ingår i Nilpeters FB-serie, som består av moduluppbyggda flexopressar för enkel konfiguration och med möjlighet till screen- och hot foil-tryck. Pressen kan trycka upp till 228 meter i minuten, vilket gör den till en av de snabbaste smalbanepressarna.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Majoritet av konsumenter prioriterar inte återanvändbara förpackningar

Det globala konsultföretaget PA Consulting (PA), med basen i Storbritannien, genomförde nyligen en enkät bland fyratusen konsumenter i Storbritannien och USA. Den avslöjade nya insikter om konsumenternas attityder till förpackningar i snabbrestaurangsbranschen.
Reusable cup