USA-företag installerar sin tredje Nilpeter-press

PUBLICERAD: 11 april 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Kvalitetsansvarige Brad McGrory

Etikettproducenten Jamac Inc. i Ohio, USA, har installerat sin tredje flexopress från danska tryckpresstillverkaren Nilpeter, med huvudsäte i Slagelse.
Jamacs senaste etikettpress från Nilpeter är en FB-2500S, som är försedd med ett avancerat stans- och torksystem samt Nilpeters speciella APPS-system (Automatic Plate Positioning System).

Jamac tillverkar dels etiketter för extrema miljöer, som motorutrymmen., etc., dels skräddarsydda etiketter för specifika kundkrav.

”Vi strävar efter att ge våra kunder den högsta kvaliteten och de snyggaste etiketterna till det bästa priset. Och vår nya Nilpeter FB-2500S gör att vi kan uppfylla dessa åtaganden hela tiden’”, säger Blake McGrory, fabrikschef hos Jamac.

Smalbanepressen FB-2500S ingår i Nilpeters FB-serie, som består av moduluppbyggda flexopressar för enkel konfiguration och med möjlighet till screen- och hot foil-tryck. Pressen kan trycka upp till 228 meter i minuten, vilket gör den till en av de snabbaste smalbanepressarna.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish