Upplevelser blir viktigare för konsumenten än nya produkter

PUBLICERAD: 25 januari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Vodkaleverantören Medea har lanserat flaskor där konsumenten med hjälp av en Bluetooth-försedd mobil eller läsplatt kan ladda upp personliga meddelanden på flaskan LED-display!

En undersökning, utförd av marknadsundersökningsföretaget Canadean, visar att för morgondagens konsumenter blir nya upplevelser viktigare än nya produkter– och då kommer förpackningen att spela en än viktigare roll.
När konsumenten söker nya och annorlunda produktupplevelser blir förpackningens uppgift inte bara att snabbt fånga konsumentens uppmärksamhet utan även att genom ökad funktionalitet och extra egenskaper få produkten att sticka ut bland konkurrenterna. Detta i sin tur bäddar för utveckling och tillväxt av nya tekniker och nya material och lösningar.

”Kokurrenskraftiga nya tekniker, som erbjuder kreativa och innovativa metoder att tillfredsställa konsumentens behov kommer att bli allt viktigare”, säger Veronika Zhupanova, analytiker hos  Canadean.

Enligt Canadeans undersökning kommer tekniker, som möjliggöra allt mer individanpassade förpackningslösningar, att bli alltmer populära.
Canadean nämner exempelvis vodkavarumärket Medea, som lanserat flaskor med programmerbara LED-displayer, där konsumenten kan ladda upp personliga meddelanden via en Bluetooth-försedd smart telefon, läsplatta, etc.

Enligt Canadean är det dock viktigt att den här typen av nya och till synes avancerade förpacknings- och förpackningsegenskaper inte blir för svåra eller omständiga att använda för konsumenten.

”För förpackningar, som kräver denna nivå av konsumentdeltagande, måste handhavandeprocessen vara okomplicerad. Enkla åtgärder som scanning av QR-koder eller skriva in meddelanden i en app är nyckeln till en produkts framgång”, säger Veronika Zhupanova.

Canadean konstaterar också att roliga och underhållande förpackningar och smarta lösningar, som aktiverar konsumenterna och deras närvaro på sociala medier är ett säkert sätt att öka ett varumärkes marknadsvärde.

”En ölflaska, som tar bilder av konsumenten och laddar upp dem på nätet, skulle exempelvis ge en rejäl kick och lyfta ett varumärkes  image”, avslutar Veronika Zhupanova.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x