Uppdaterad: slutbudet på Pippis wellpappsäng blev 24.000 kr!

PUBLICERAD: 29 oktober 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Den här lilla tomma wellpappförpackningen, utformad som en säng för en Pippi Långstrump-figur av Lisa Larsson, bjöds ut på en svensk nätauktion och såldes för imponerande 24.000:- kronor! (Bild auctionet.com)

Uppdaterad text den 29 oktober:
Nätauktionen för den ”Pippi Långstrumpsäng” av wellpapp, som vi tidigare skrivit om, är slut. Den tomma förpackningen såldes för 24.000 kr..!
In i det sista fanns det två intressenter, som slogs om att bjuda högst och under auktionens sista fem minuter höjde de buden från 14.500:- till imponerande 24.000:- kronor!

—————————————————–

Ursprunglig text från vår notis den 16 oktober:

En wellpappförpackning i form av en säng, avsedd för en Pippi Långstrump-figur av Lisa Larsson, orsakar just nu budstrid på en svensk nätauktion! I skrivande stund är högsta bud 11.500 kronor, men allt tyder på att slutbudet kommer att bli väsentligt högre, eftersom auktionen på den tomma wellpapplådan inte har slutdatum förrän den 26 oktober…

Pippis ”säng” – som alltså inte innehåller Lisa Larssons stengodsfigur – bjuds nu ut på nätauktionssajten auctionet.com. Auktionen startade den 14 oktober och efter bara några dagar var budet alltså uppe i 11.500:- kronor! För närvarande är det fyra budgivare, som slåss om ”Pippi-sängen”, men fler intressenter kan säkert tillkomma och hjälpa till att trissa upp buden innan auktionen stänger kl 13.30 den 26 oktober.

”Wellpappsängen” skapades som en originalförpackning till en stengodsfigur av Pippi Långstrump, formgiven av berömda designern Lisa Larsson. Stengodsfiguren tillverkades vid Gustavsberg-fabriken utanför Stockholm under åren 1969 till 1970 och det hela var något av ett ”familjeprojekt”, eftersom själva ”sängförpackningen” formgavs av Lisa Larssons man Gunnar Larsson!

Auktionssajten har tidigare sålt ett exemplar av Lisa Larssons Pippi Långstrump-figur med åtföljande ”sängförpackning”. Det var i november 2018 och då blev slutbudet för figur + originalförpackning 9.166:- kronor.

”Det här är första gången, som bara originalförpackningen säljs och intresset är rätt fantastiskt. Många vill nog ha en originalförpackning, då själva Pippi-figuren är ostadig och lätt går sönder”, säger Tom Österman, grundare och intendent på auctionet.com, till AB.

Förpackningen är i gott skick och auctionet har värderat den till 10.000:- kr och satt ett bevakningsvärde på 7.000 kronor. Båda dessa värderingar är alltså redan överträffade.

Den lilla wellpappförpackningen (19,5 x 11,5 x 6,5 cm) är i två delar – en öppen låda omsluten av en rörlig hylsa –och försedd med tryck som tydligt visar att det är Pippi Långstrumps säng!

N.B. Både på auktionssajten och i AB kallas förpackningen felaktigt för ”kartong” och materialet för ”kartong” eller ”papp”. Men på bilderna ser man tydligt att förpackningen är tillverkad i wellpapp. Troligen så kallad ”miniwell” som har ett flutingskikt (det vågformade innerskiktet) på ca 2,0 millimeter.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x