UPM stänger tre pappersmaskiner

PUBLICERAD: 20 januari 2015
UPPDATERAD: 25 januari


Finska skogs- och papperskoncernen UPM ska permanent stänga ner tre pappersmaskiner i Finland och Storbritannien. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.
De maskiner, som ska stängas, är PM2 respektive PM5 vid de finska bruken Kaukas och Jämsänkoski samt PM1 vid UPM Shotton (bilden) i Storbritannien. Sammanlagt 373 tjänster berörs av nedstängningarna.


Enligt pressmeddelandet kommer produktionen på de tre berörda pappersmaskinerna att vara avslutad senast vid utgången av mars månad i år.
Personalnedskärningarna fördelar sig med 138 tjänster i Jämsänkoski, 114 tjänster i Kaukas och 121 tjänster i Shotton.

UPM förhandlar dessutom med berörda personalorganisationer om en eventuell stängning av pappersmaskin 3 vid det franska bruket Chapelle.

De nu beslutade åtgärderna ingår i ett vinstförbättringsprogram på 150 miljoner euro, som UPM aviserade i november i fjol. I programmet ingår också att UPM centraliserar sin distributionsverksamhet inom pappersområdet för Europa och Nordamerika till två platser i Tyskland: Augsburg och Dörpen. Detta innebär att 48 tjänster vid Tampere Supply Chain Centre i Finland och 11 tjänster vid motsvarande avdelning i Altrincham i Storbritannien försvinner.

”Detta är olyckliga beslut för den berörda personalen, men ur affärssynpunkt nödvändiga för att förbättra vårt operativa resultat och avkastningen inom den europeiska pappersverksamheten, som fortfarande lider av överkapacitet”, säger Bernd Eikens, chef för affärsområdet UPM Paper ENA (Europa och Nordamerika).

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x