UPM Raflatacs RafCycle lanseras nu i Nordamerika

PUBLICERAD: 5 december 2018
UPPDATERAD: 25 januari

I Raflatacs RafCycle-program samlas releasepapper och etikettspill in från etikettproducenter och användare och omvandlas till andra produkter.

Finska etikettmaterialproducenten UPM RAflatacs koncept RafCycle för återvinning av releasepapper och etikettspill har nu även lanserats i USA och Kanada. Introducerandet på den nordamerikanska kontinenten betyder att RafCycle-programmet nu finns och tillämpas i nästan alla världsdelar.

RafCycle-konceptet innebär att UPM Raflatac samlar in pappers- och PET-lineravfall från sina RafCycle-partners och återvinner det till nya material, vilket ger många fördelar för etikettryckerier, förpackningsföretag och varumärkesägare samt naturligtvis för miljön. 

Lanseringen i Nordamerika innebär att releasepapper och etikettspill från etikettillverkare och –användare i regionen kan få nytt liv genom att samlas in och omvandlas till andra produkter. Flera nordamerikanska företag, däribland ledande konverterings- och etikettryckeriet Fort Dearborn Company i Illinois har redan anslutit sig till programmet.

Raflatac har också träffat överenskommelse med de två kanadensiska företagen Kal-Polymers och Sustana att dessa ska ta hand om insamlat releasepapper och PET-baserat etikettspill från RafCycle-anslutna företag.

”Vårt RafCycle-program har nu mer än 120 partners över hela världen och vi gläds åt att kunna lansera den här lösningen till hållbarhetsinriktade företag även i Nordamerika”, säger Juha Virmavirta,  som är chef för RafCycle Solutions, hos UPM Raflatac.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance