UPM Raflatac bestrider Avery Dennisons stämning

PUBLICERAD: 12 april 2015
UPPDATERAD: 25 januari

UPM Raflatc bestrider bestämt att deras etikettfilm Raflex|(bilden)|som är av MDO-typ

Häromdagen kunde vi berätta hur globala etikettjätten Avery Dennison lämnat in en stämningsansökan till en tysk domstol, med innebörden att finska etikettmaterialtillverkaren UPM Raflatac genom sin tillverkning och försäljning av etikettfilmen Raflex MDO kränkt ett av Avery Dennisons europeiska patent på en liknande produkt. (Läs HÄR).
Och nu har UPM Raflatac svarat på anklagelserna – och det är med hårda och bestämda ord man kategoriskt avvisar anklagelserna, som man betraktar som grundlösa.

”Vi är medvetna om den stämningsansökan med hävdande av patentintrång relaterat till det europeiska patentet 2 049 333 B1, som Avery Dennison inlämnat i Tyskland. Vi bestrider att sådant intrång har skett. Istället har vi kontinuerligt försökt uppnå samförstånd med Avery Dennison i denna fråga. I avsaknad av sådant samförstånd kommer UPM Raflatac att använda alla medel för att skydda sig mot denna grundlösa anklagelse och hävda vår rätt att fortsätta tillverkning och leverans av Raflex MDO till våra kunder”, skriver UPM Raflatacs chefsjurist Juuli Kivelä i ett pressmeddelande.
 
Raflatac skriver också i meddelandet att man under de senaste åren utvecklat ett antal produkter inom etikettfilm som använder MDO-teknik (MDO = Machine Direction Orientation).

”Vår produktutveckling har resulterat i flera nya uppfinningar, som är globalt skyddade genom patent. Raflex MDO är ett bra exempel på detta utvecklingsprogram, som skapat en högpresterande produkt och ett alternativ på marknaden”, skriver Raflatac.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx