Unikt luftreningssystem gör Labelexpo helt Covid-säker!

PUBLICERAD: 20 januari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Labelexpo Europe 2022 arrangeras i april i år på Brussels Expo Centre i Bryssel. Ett unikt luftreningssystem ska göra mässan helt Covid 19-säker. (Bild Brussels Expo)

Brussels Expo i Bryssel har investerat i ett unikt luftfiltrerings- och recirkulationssystem i sina mässhallar, vilket gör det till den första Covid-säkra utställningsplatsen i världen.

Investeringen innebär att den stora etikettmässan Labelexpo Europe, som arrangerats på Brussels Expo sedan mitten av 1980-talet, troligen kommer att kunna äga rum som planerat 26 – 29 april i år och dessutom bli helt Covid 19-säker.

Luftreningen på Brussels Expo sker genom ett UV-C luftfiltrerings- och recirkulationssystem, som i dag används för att bland annat bekämpa Covid-19 genom desinficering av sjukhusrum, operationssalar, ambulanser, kollektivtrafik, etc.

Alla utställningshallar, konsertsalar, konferensrum, arbetsutrymmen, mm på Brussels Expo är nu helt utrustade med detta UV-C-desinfektionssystem.

”Denna åtgärd tillsammans med andra försiktighetsåtgärder ska säkerställa att alla Labelexpo-deltagare och -besökare ska kunna träffas och bedriva affärer i lokalerna så säkert som möjligt”, säger man från Labelexpo Europe-arrangören Labelexpo Global Series.

N.B.: Årets planerade Labelexpo Europe i Bryssel 26 – 29 april skulle ursprungligen ha ägt rum i september 2021, men fick senareläggas på grund av Corona-pandemin. Läs HÄR!

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x