Unikt laboratorium för tryckt elektronik invigs i Norrköping

PUBLICERAD: 28 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Avancerad forskning och utveckling av tryck elektronik kommer att ske i Acreos och LiU:s nya laboratorium.

Den 8 september inviger Acreo Swedish ICT  och LiU (Linköpings universitet) forskningsarenan ”Swedish Research Laboratory for Printed Electronics” i Norrköping.
Det nya laboratoriet är Europas modernaste anläggning för forskning och utveckling av framtidens produktion och det kommer att utgöra stommen i den svenska satsningen på tryckt elektronik.

Swedish Reserach Laboratory for Printed Electronics har utrustning och kompetens i världsklass inom materialforskning. På Printed Electronics Arena (PEA), som är ett kommersialiseringscenter för tryckt och organisk elektronik drivet av Acreo Swedish ICT tillsammans med LiU, kan man utveckla nya produkter för den uppkopplade världen. Här kan skapas elektronik i nya former, från enskilda komponenter till hela system. Med bas i konventionell produktionsteknologi och användning av smarta elektroniska material kan man utveckla sensorer, prototyper och hybridsystem, som kombinerar det bästa av flera världar för många branscher som t.ex. Wearables, IoT, Medtech, Industri 4.0 och smarta förpackningar.

Till invigningen och en exklusiv visning av den världsledande arenan för tryckt elektronik har inbjudits svenska och internationella företag, forskare och idébärare, produktutvecklare och beslutsfattare. Ett flertal välmeriterade experter och företagsledare kommer att tala på invigningen, som äger rum den 8 september, kl. 15.30 – 19.30 på Campus Norrköping.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a