Unikt hologramkoncept ger fullgott förfalskningsskydd

PUBLICERAD: 28 februari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Schur Flexibles har utvecklat ett patenterat förfalskningssäkert hologramkoncept.

Schur Flexibles har utvecklat ett patenterat förfalskningssäkert filmkoncept som kan användas för att ge en förpackning unika holografiska effekter. Det skriver organisationen AIPIA (Active & Intelligent Packaging Industry Association) i sitt senaste nyhetsbrev.

Hologrammen, som inte kräver vare sig tryckfärg, lack eller lösningsmedel, kan uppfattas av slutanvändaren utan behov av optiska hjälpmedel. Tekniken kan användas för att förse en förpacknings in- eller utsida med ett unikt förfalskningssäkert hologram eller för att ge förpackningar till premium- och lyxprodukter unika iögonfallande designelement och få dem att stå ut i butikshyllan.

Hologrammen tillverkas genom en nano-strukturerad smältning av polymerer, som reflekterar ljuset i specifika färger och mönster för att skapa det unika hologrammet. Genom att använda olika polymerer kan man uppnå ett  brett spektrum av materialkonstruktioner. Hologrammen kan användas på både transparenta och metalliserade substrat. Metalliserade lösningar ger bättre bildsynlighet, medan hologram på transparanta substrat blir synliga från båda sidor, enligt Schur Flexibles.

Källa AIPIA

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx