Unikt återvinningskoncept: Panta dina tomma matkassar!

PUBLICERAD: 16 februari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Genom samarbetet med Bower kan Mat.se:s e-handelskunder nu panta sina tomma matkassar efter leverans. (Bild Mat.se)|Martin Ahrin-Larsson är hållbarhetsspecialist hos Mat.se (Bild Mat.se)

Genom ett samarbete med svenska återvinningsappen Bower gör livsmedelsaktören Mat.se, som levererar matvaror via e-handel, det nu möjligt för sina kunder att panta tomma matkassar!

Mat.se skriver i ett pressmeddelande att de många tomma matkassar, som blir resultatet vid leveranser till mataktörernas e-handelskunder, ofta är till besvär. Men nu har Mat.se utvecklat ett system där deras kunder kan bli av med matkassarna och samtidigt göra gott för klimatet – och även tjäna en liten slant på köpet!

Martin Ahrin-Larsson är hållbarhetsspecialist hos Mat.se (Bild Mat.se)

Som första mataktör på e-handelsmarknaden inleder Mat.se nu ett samarbete med svenska pant- och återvinningsaktören Bower, som innebär att kunderna kan panta tomma Mat.se-kassar och produktförpackningar. Genom att skanna kassar och förpackningar i Bower-appen kan kunden använda sina intjänade poäng till olika erbjudanden, exempelvis rabattkoder att nyttja på Mat.se, eller donera dem till välgörande ändamål. Kunden kan även välja att ta ut pantvärdet i pengar och få dem insatta på sitt bankkonto.

”Insamling och återvinning utgör grunden för en cirkulär ekonomi för livsmedelsförpackningar. I Sverige har vi en fantastisk infrastruktur för detta, men den kräver att vi konsumenter faktiskt lämnar våra förpackningar till återvinning. Genom vårt samarbete med Bower hoppas vi att våra kunder ska ta med sig fler av sina förpackningar till återvinningsstationen, säger Martin Ahrin-Larsson, hållbarhetsspecialist på Mat.se

Mat.se skriver att det sedan tidigare varit möjligt för deras kunder att återlämna tomma matkassar till Mat.se:s chaufförer, som i sin tur återvinner kassarna. Denna tjänst erbjuds fortfarande, men via pant- och återvinningsappen Bower blir det både enklare och roligare för konsumenten att källsortera sinaförpackningar.

”Äntligen får vi berätta om vårt spännande samarbete med Mat.se! Som första aktör inom sin bransch visar de på innovation och tro på en hållbar framtid”, kommenterar Suwar Mert, VD på Bower.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006