Unik ståpåse från Schur är formad som en glasburk...

PUBLICERAD: 30 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Holländska Greenco marknadsför nu sina Tommies snackstomater i Schurs glasburksliknande ståpåse.
|Kalifornien-baserade SunSelect använder också Schurs ”Mason Jar” till sina snackstomater och andra produkter.

Schur Star Systems, som ingår i danska koncernen Schur Internation a/s, har utvecklat en flexibel ståpåse som ser ut som en glasburk! Förpackningen används till snackstomater av bland annat SunSelect i USA och av holländska Greenco.

Ståpåsen Schur Jar är en unik flexibel ståpåse och formad som en burk. Premium tryckmetoder ger ståpåsen ett tredimensionellt utseende, som gör att den skiljer sig från andra ståpåsar i butikshyllan. 

Greenco i Holland är en av de största snackstomatproducenterna i Europa. Sedan mer än 10 år packar de sina snackstomater i flexibla ståpåsar från Schur Star Systems. För att ge sitt varumärke Tommies än mer uppmärksamhet och öka kvalitetsprofilen, har Greenco nu beslutat att börja packa Tommies snackstomater i Schurs glasburksformade Jar Bag.

Schur Star-konceptet består av Schur Stars förpackningsmaskiner och färdiga Schur Sta-påsar som levereras till kund. Greenco har redan flera Schur Star-maskiner där de kan fylla helt automatiskt eller för hand.

”Det är en attraktiv och unik förpackning, som kan öka försäljningen. Det är också en stor fördel att den kan packas automatiskt i hög hastighet för att möta kraven på ökade volymer”, säger Mikael Abrahamsson försäljningschef vid Schur Pack Sweden AB i Halmstad.

Ståpåsen Schur Jar kommer att visas på förpackningsmässan Empack på Kistamässan 5 – 6 oktober.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x