Unik ståpåse från Schur är formad som en glasburk...

PUBLICERAD: 30 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Holländska Greenco marknadsför nu sina Tommies snackstomater i Schurs glasburksliknande ståpåse.
|Kalifornien-baserade SunSelect använder också Schurs ”Mason Jar” till sina snackstomater och andra produkter.

Schur Star Systems, som ingår i danska koncernen Schur Internation a/s, har utvecklat en flexibel ståpåse som ser ut som en glasburk! Förpackningen används till snackstomater av bland annat SunSelect i USA och av holländska Greenco.

Ståpåsen Schur Jar är en unik flexibel ståpåse och formad som en burk. Premium tryckmetoder ger ståpåsen ett tredimensionellt utseende, som gör att den skiljer sig från andra ståpåsar i butikshyllan. 

Greenco i Holland är en av de största snackstomatproducenterna i Europa. Sedan mer än 10 år packar de sina snackstomater i flexibla ståpåsar från Schur Star Systems. För att ge sitt varumärke Tommies än mer uppmärksamhet och öka kvalitetsprofilen, har Greenco nu beslutat att börja packa Tommies snackstomater i Schurs glasburksformade Jar Bag.

Schur Star-konceptet består av Schur Stars förpackningsmaskiner och färdiga Schur Sta-påsar som levereras till kund. Greenco har redan flera Schur Star-maskiner där de kan fylla helt automatiskt eller för hand.

”Det är en attraktiv och unik förpackning, som kan öka försäljningen. Det är också en stor fördel att den kan packas automatiskt i hög hastighet för att möta kraven på ökade volymer”, säger Mikael Abrahamsson försäljningschef vid Schur Pack Sweden AB i Halmstad.

Ståpåsen Schur Jar kommer att visas på förpackningsmässan Empack på Kistamässan 5 – 6 oktober.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax