Unik rapport om utvecklingen för svensk förpackningsindustri

PUBLICERAD: 28 november 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Under beteckningen Independent Intelligence levererar marknads- och strategikonsulten Felix Helander oberoende analyser och rapporter inom förpackningsområdet. 

Svensk Förpackningsindustri – en översikt” är namnet på en ny analys från Felix Helander och Independent Intelligence. Rapporten är unik i sitt slag, eftersom det idag inte finns en uppdaterad sammanställning av landets förpackningsindustri.

Rapporten består av 50 sidor med mer än 50 grafer och tabeller och ger en bild av hur industrin ser ut och hur den har presterat under de senaste fem åren, 2014 – 2018. I rapporten finns också en beskrivning av några av de krafter och trender som kommer att påverka industrins utveckling på kort och lång sikt.

Förpackningsindustrin i Sverige är mångfacetterad och i högsta grad heterogen och därför svårfångad, rent statistiskt. Det handlar trots allt om cirka 600 företag, som sammantaget bildar Sveriges förpackningsindustri.

I rapporten ges en bild av hur förpackningsindustrin ser ut, dels totalt som en industrigren men också uppdelat i segment. Segmenteringen är gjord främst efter förpackningsmaterialen kartong, plast, glas, trä och metall. Dessutom tillkommer segmenten etiketter/märkning samt förpackningsmaskiner. Kartongsegmentet delas dessutom upp i producenter av råmaterial och konverterare.

Rapporten ger en bild av hur det gått under de senaste fem åren och om vad som påverkar vart vi är på väg, på kort sikt och på lång.

Rapporten går att beställa HÄR eller genom mail till fh@indintel.com

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy