Ulf Eliasson blir ny chef för BillerudKorsnäs produktion

PUBLICERAD: 30 oktober 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Ulf Eliasson blir ny chef för BillerudKorsnäs produktion.|Peter Jhaveri tar över chefskapet för affärsområdet Consumer Board.

Ulf Eliasson, idag chef för BillerudKorsnäs affärsområde Consumer Board, utnämns till Senior Vice President med ansvar för BillerudKorsnäs produktion.
Som ny Senior Vice President Consumer Board rekryteras Peter Jhaveri. Peter har lång erfarenhet av den globala vätskekartongbranschen bland annat från dess tillväxtområden i Asien.

Peter Jhaveri har varit verksam i olika positioner inom Tetra Pak-koncernen under mer än 20 år, närmast i en position som VD för Tetra Recart AB. Under en stor del av 2000-talet var Peter verksam i Sydostasien bland annat som verkställande direktör för Tetra Paks bolag i Filippinerna och Malaysia.

”Vi välkomnar Peter till BillerudKorsnäs för att leda affärsområdet Consumer Board vidare. Peters bakgrund passar som hand i handske för Consumer Boards tillväxtagenda och hans erfarenheter av systemförsäljning kommer även övriga affärsområden till nytta. Vidare kommer Ulf Eliasson, som har lång erfarenhet av att leda stora produktionsenheter inom skogsindustrin, i sin nya roll att utgöra en förstärkning av vår produktionsledning under COO och vice VD Christer Simrén”, säger Per Lindberg, BillerudKorsnäs VD och koncernchef.

Både Ulf Eliasson och Peter Jhaveri kommer att vara medlemmar i BillerudKorsnäs koncernledning. Peter Jhaveri tillträder den 1 januari 2017.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Majoritet av konsumenter prioriterar inte återanvändbara förpackningar

Det globala konsultföretaget PA Consulting (PA), med basen i Storbritannien, genomförde nyligen en enkät bland fyratusen konsumenter i Storbritannien och USA. Den avslöjade nya insikter om konsumenternas attityder till förpackningar i snabbrestaurangsbranschen.
Reusable cup