Tyska regeringen öppnar upp för genomförande av fysiska mässor

PUBLICERAD: 7 maj 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Tyskland öppnar nu upp för genomförande av större fackmässor, trots corona-pandemin.

Tyska regeringen och landets 16 delstater har kommit överens om att fysiska mässor nu kan betraktas som genomförbara aktiviteter och inte längre ska klassas som sådana ”massamlingar”, som i dagsläget på grund av corona-pandemin är förbjudna till och med augusti.

Överenskommelsen innebär i princip att mässor, utställningar, etc., åter kan arrangeras och genomföras. Det slutgiltiga beslutet om ett genomförande ligger dock på respektive delstatsregering och ska i varje enskilt fall fattas med hänsyn till hälsa och säkerhet. Organisationen AUMA, som representerar hela den tyska mässindustrin, har redan presenterat förslag på regler kring hälsa och säkerhet, som delstatsregeringarna kan följa.

Kina har sedan tidigare börjat tillåta genomförandet av större mässor och en sådan har redan ägt rum i Hunan-provinsen. Tyskland blir nu det andra landet bland världens största och viktigaste mässmarknader, som öppnar upp för mäss- och utställningsverksamhet trots den pågående Covid-19-pandemin.

Det nu fattade beslutet i Tyskland torde dock inte ha någon påverkan på planerandet av de större förpackningsrelaterade mässorna interpack, drupa och Metpack, som var planerade till i år, men som sedan tidigare ställts in och fått nya tidpunkter för genomförande under år 2021.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x