Tyska regeringen öppnar upp för genomförande av fysiska mässor

PUBLICERAD: 7 maj 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Tyskland öppnar nu upp för genomförande av större fackmässor, trots corona-pandemin.

Tyska regeringen och landets 16 delstater har kommit överens om att fysiska mässor nu kan betraktas som genomförbara aktiviteter och inte längre ska klassas som sådana ”massamlingar”, som i dagsläget på grund av corona-pandemin är förbjudna till och med augusti.

Överenskommelsen innebär i princip att mässor, utställningar, etc., åter kan arrangeras och genomföras. Det slutgiltiga beslutet om ett genomförande ligger dock på respektive delstatsregering och ska i varje enskilt fall fattas med hänsyn till hälsa och säkerhet. Organisationen AUMA, som representerar hela den tyska mässindustrin, har redan presenterat förslag på regler kring hälsa och säkerhet, som delstatsregeringarna kan följa.

Kina har sedan tidigare börjat tillåta genomförandet av större mässor och en sådan har redan ägt rum i Hunan-provinsen. Tyskland blir nu det andra landet bland världens största och viktigaste mässmarknader, som öppnar upp för mäss- och utställningsverksamhet trots den pågående Covid-19-pandemin.

Det nu fattade beslutet i Tyskland torde dock inte ha någon påverkan på planerandet av de större förpackningsrelaterade mässorna interpack, drupa och Metpack, som var planerade till i år, men som sedan tidigare ställts in och fått nya tidpunkter för genomförande under år 2021.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x